ACNEWS

Novák Katalin: Fontos szolgálat a szociális dolgozóké

Fontos szolgálat a szociális dolgozók nap mint nap végzett munkája, ezért döntött úgy a kormány, hogy januártól 20 százalékkal megemeli a bérüket - hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Székesfehérváron, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban tett látogatásán.

Hirdetés
Ad image

Fontos szolgálat a szociális dolgozók nap mint nap végzett munkája, ezért döntött úgy a kormány, hogy januártól 20 százalékkal megemeli a bérüket – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Székesfehérváron, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban tett látogatásán.

Novák Katalin azt mondta: az ágazatban dolgozó szakemberek az elmúlt másfél évben rendkívüli módon helytálltak, ezt is szeretnék megköszönni a béremeléssel.

Legyen szó idősgondozásról vagy gyermekvédelemről, olyan munkát végeznek, amellyel a családok egyben tartását, megerősítését, a családi problémák kezelését segítik – tette hozzá.

Novák Katalin az Alba Bástya 800 milliós beruházással felújított épületéről szólva megjegyezte: jó látni, hogy Székesfehérváron nemcsak a gazdaság erősödik, hanem a bajbajutottakra, a segítségre szorulókra is gondolnak, hiszen „egy közösség akkor lehet igazán erős, ha minden tagjára odafigyelnek”.     A miniszter megemlítette, hogy a központban a gyermekek érdekeit szem előtt tartva segíthetnek a családoknak. Tizenhat különböző helyről költöztették egy helyre azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a városnak és környékének, az egész járásnak nyújtanak. Amikor a család- és gyermekjóléti központba jön egy család, mert problémákkal küzd, biztosan szakszerű segítséget kap – jelentette ki.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester és Vargha Tamás a város fideszes országgyűlési képviselője is köszönetet mondott a szakembereknek az elmúlt másfél évben tanúsított helytállásukért. Büszkeségüknek adtak hangot a központ felújításával kapcsolatban, mivel – mint mondták – végre méltó környezetben segíthetnek a családoknak és a gyerekeknek.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ több mint 700 millió forintos pályázati támogatással megújult új otthonát májusban vette birtokba. A 2000 négyzetméteres épület pincétől a padlásig megújult, megtörtént az akadálymentesítés és az energetikai korszerűsítés, valamint új eszközöket, bútorokat szereztek be. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés