ACNEWS

Nyomtalanul eltűnt a magyar hegymászó a Mount Everesten

Fotó: Facebook / Suhajda Szilárd
Fotó: Facebook / Suhajda Szilárd
Felesége, Tímea és az egész ország aggódik Suhajda Szilárdért.
Hirdetés
Ad image

Tegnap délután óta nem adott életjelet a 8848 méter magas Mount Everest csúcstámadására induló magyar hegymászó. Az utolsó információ magyar idő szerint  15:45-kor érkezett róla, amikor 8795 méter magasan, a Hillary-lépcsőnél felfelé haladt.

Mint ismert, Suhajda május 24-én indult a csúcstámadásra. Ha sikerül neki, ő az első olyan magyar, aki pótlólagos oxigén és sherpák segítsége nélkül képes erre a teljesítményre.

„Abból indulunk ki, hogy attól, hogy mi nem látjuk a nyomkövetője adatait, ő még ereszkedik lefelé szépen lassan a hegyről. Hogy miért nem működik a jeladó, arról nincs információnk, és találgatni sem szeretnénk. Szilárd az általában megszokotthoz képest nagyon későn volt nagyon magasan, és hosszú ideje van úton. Ennek ellenére bízunk benne, hogy legjobb tudása szerint döntött és képességei legjavát nyújtva biztonságban visszatér” – írta az expedíció kommunikációjáért felelős Hóhatár.

A korábbi bejegyzés szerint Szilárd felkészült, jó erőben van, képes meghozni a jó döntéseket. Eltűnése kapcsán a posztok mind az aggódásról és reményről szólnak. Mi is reméljük, hogy Suhajda Szilárd jól van, és ma végre jó híreket kapunk róla.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés