ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Olaszország engedélyezi a pedofilok kasztrálását

Meloni / Fotó: Shutterstock
Meloni / Fotó: Shutterstock
Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya bekeményít a törvény és a rend terén. Most a pedofilokra és az erőszaktevőkre csapnak le.
Hirdetés
Ad image

Olaszország a kémiai kasztrálás legalizálása felé mozdult el. A képviselők jóváhagyták egy olyan bizottság létrehozását, amely törvénytervezetet készíthet az erőszakos szexuális bűnözők androgénblokkoló gyógyszerekkel történő kezeléséről.

A római parlament alsóháza elfogadott egy indítványt, amely szerint a kezelésnek konszenzusosnak és visszafordíthatónak kell lennie. A bűnismétlés kockázatának csökkentését kell céloznia. Kötelezte a kormányt, hogy hozza létre az illetékes bizottságot.

Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali kormánya 2022-es hatalomra kerülése óta több tucat új bűncselekményt bevezető és a büntetési tételeket szigorító törvényt hozott. 2022 óta Meloni élen jár Caivano, egy Nápoly szélén fekvő hátrányos helyzetű város újjáépítésében, amely a bűnözés és a nélkülözés jelképévé vált két tizenéves unokatestvér csoportos megerőszakolása után, amelyért öt embert ítéltek el. Meloni a hónap elején azt mondta, hogy a biztonság a következő hónapokban „prioritás” számára – írja a Politico.

Az indítványt a Meloni kormánykoalíciójának részét képező szélsőjobboldali Liga terjesztette elő. A pedofilok és erőszaktevők kémiai kasztrálására vonatkozó törvényt a programjának kulcsfontosságú részévé tette. A Liga javaslatai szerint az elítélt szexuális bűnözők felfüggesztett büntetést kaphatnának, ha cserébe hormonblokkoló kezelésnek vetik alá magukat.

A Liga vezetője, Matteo Salvini üdvözölte a hírt, az X-en azt írta: „Győzelem a Ligának! … Jó. Újabb fontos lépés az igazságosságért és a józan észért folytatott történelmi harcunkban: zéró tolerancia az erőszaktevőkkel és pedofilokkal szemben”.

Ellenzéki csoportok azonban szélsőségesnek és az emberiesség és az igazságosság megsértésének nevezték a javaslatokat.

A kémiai kasztrálás olyan gyógyszerek beadásából áll, amelyek gátolják a heréket tesztoszteron termelésére serkentő hormonok felszabadulását, így csökkentve a libidót.

A kötelező kémiai kasztrálás Oroszországban és Lengyelországban, valamint néhány amerikai államban bizonyos bűncselekmények esetén engedélyezett. Kétségek merülnek fel azonban azzal kapcsolatban, hogy mennyire hatékony a bűnismétlés megelőzésében, és a szakértők szerint fizikai és pszichológiai mellékhatásai is lehetnek. Feminista csoportok arra figyelmeztettek, hogy az erőszakos szexuális bűncselekmények, például a nemi erőszak mögött nem a megállíthatatlan szexuális késztetés, hanem kulturális tényezők állnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés