ACNEWS

Orbán baltát ragad az infláció letörésére

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Eddig beletört a bicska minden kísérletbe.
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, egy darabig a hagyományos ösvényen haladt a kormány az infláció kezelését illetően, azonban „be kellett látni, hogy ez így nem fog menni”.

A jegybanknak beletört a bicskája az infláció elleni küzdelembe – fogalmazott. Elmondása szerint azonban ez nem a jegybank hibája, mert az infláció már nem csak egy kis ágacska, amit le lehet bicskával nyesni. Fává nőtt, ahhoz pedig fejsze kell, ami csak a magyar kormánynak van. „Sanyargatni kezdtük a multikat, megfogtuk a fülüket. Rendet akartunk rakni, amit a világ nem szívesen látott” – vélekedett Orbán Viktor, aki szerint sikerrel jártak.

Tíz százalék alatti inflációnk lesz az év végéig – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy úgy látja, már szeptemberben jobban nőttek a bérek, mint az árak. „Megindult a növekedés, láttam gazdasági előrejelzéseket, melyek szerint könnyen lehet, hogy jövőre Magyarországon lesz a legnagyobb gazdasági növekedés. Megvan a remény, hogy 2024 a gazdasági növekedés visszaépítésének éve lesz” – idézi a kormányfőt az Index.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés