ACNEWS

Orbán mindenkit kiosztott a beszédében

Orbűán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbűán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbán Viktor kijelentette, hogy Ukrajnának soha nem szabad megengedni, hogy csatlakozzon a EU-hoz vagy a NATO-hoz.
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor, aki a nemzetközi szélsőjobboldali politikusok és támogatóik brüsszeli összejövetelének fő szónoka volt, az EU klímapolitikája és mezőgazdasági szabályozása ellen emelt szót, amely szerinte nagy nehézségek elé állította a gazdákat. Azt mondta, hogy Európa „migrációs válsága” most nagyobb, mint valaha.

„Ennek az európai választásnak az az értelme: változtassuk meg a vezetést” – mondta Orbán Viktor a mintegy 200 fős hallgatóság előtt. „Ha a vezetés rossznak bizonyul, le kell váltani. Ez ilyen egyszerű.”

Orbán Viktor azt mondta az Európai Bizottság a COVID-19 járványt ürügyként használta fel Magyarország megtámadására. „A brüsszeli bürokraták megpróbálták Magyarországot pénzügyileg megfojtani” – mondta.

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy az uniós szankciók nem tudták megállítani az ukrajnai háborút. Kitérve arra, hogy a médiában gyakran Vlagyimir Putyin orosz elnök elkötelezett szövetségeseként írják le, Orbán Viktor azt mondta: „Az anyám nem örül”.

Azt mondta, Magyarország legnagyobb aggodalma, hogy nem akar újra közös határon osztozni Oroszországgal, és hogy Ukrajnának nem szabadna megengedni, hogy csatlakozzon az EU-hoz és a NATO-hoz. „Srácok, meg kell értenetek, hogy ti egy ütközőzónás ország vagytok. Nem változtathatjátok meg a házszámotokat” – idézte őt az APNews.

Orbán szerint „Ukrajna mostanra csak egy protektorátus”, amely nyugati pénzre és fegyverekre támaszkodik, és „már nem szuverén állam”. A NATO és az EU vezetői azonban kitartanak amellett, hogy a háború egzisztenciális kérdés Európa számára, és nem szabad hagyni, hogy Putyin győzzön.

A Nemzeti Konzervatívok konferenciája szerdán korábban folytatódott, miután megnyert egy jogi eljárást a belga főváros hatóságai ellen, amelyek attól tartottak, hogy a rendezvény veszélyt jelenthet a közrendre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés