ACNEWS

Orbán Viktor imádkozik Ficóért

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Válságos a magyar miniszterelnök barátja, a szlovák elnök állapota, Orbán Viktor a Facebook-posztján árulta el: imádkozik érte.
Hirdetés
Ad image

„Mély megdöbbenéssel értesültem a barátom, Robert Fico szörnyű támadásáról. Imádkozunk mielőbbi felépüléséért.” Ezeket a sorokat írta Facebook oldalán a magyar miniszterelnök a barátja, Fico ellen elkövetett merénylet után. Mint azt az AcNews megírta, merényletet követtek el a szlovák elnök, Robert Fico ellen a kormány handlovái kihelyezett ülése után történt. A merénylő több lövést adott le rá, a lövedékek Fico gyomrát és a mellkasát érték. Az elnököt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A hír mélyen megrázta egész Európát, a vezető politikusok együttérzésüket fejezték ki a támadás  kapcsán.

Az Új Szó úgy tudja, Robert Fico egészségi állapotára vonatkozó információk embargó alatt állnak. A Markíza TV szerint a besztercebányai sürgősségi osztály orvosi személyzetétől elvették a mobiltelefonjaikat. Mint írják, Ficón CT-vizsgálatot végeztek. Azt is titkolják, hogy Fico milyen egyéb vizsgálatokon esett át. Közben Szijjártó Péter külügyminiszter is megosztotta gondolatait a közösségi oldalán. Sokkolónak és megdöbbentőnek nevezte a merényletet. Ezt írta: „Ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?! Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, és imádkozunk is érte. Nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés