ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor titoktartást fogadott a Mercedesnek

Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
A miniszterelnök a német Mercedes gyárban járt. Ennek kapcsán magyarországi fejlesztésekről és külföldi tárgyalásokról is beszélt.
Hirdetés
Ad image

Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban aditt interjút, ahol többek között külföldi tárgyalásairól és az ahhoz kapcsolódó magyarországi fejlesztésekről is beszélt. A beszélgetés különlegessége, hogy a miniszterelnök még mindig Németországban tartózkodik, így Berlinből jelentkezett be. Orbán Viktor találkozott Olaf Scholz kancellárral is, azonban mindezek előtt a Mercedes teljes vezérkarával tárgyalt.

„A Mercedes egy jó példa, hogy megértsük a német–magyar kapcsolatok jelentőségét. A Mercedes most egy olyan beruházást hoz létre Magyarországon, ami 3800-4200 új munkahelyet jelent Kecskeméten.”  – idézte az Index a magyar miniszterelnököt. Orbán Viktor arra is kitért, hogy bár az új modelleket még hét lakat alatt őrzik, neki volt lehetősége megtekinteni azokat. Ezeknek egy jelentős részét ugyanis hazánkban is fogják gyártani. „Engem beengedtek, szigorú fegyveres őrizet mellett és titoktartást fogadva.” – mesélte a miniszterelnök. Kiemelte, hogy az egész német ipar átalakulóban van, beleértve a Deutsche Telekomot is. A kérdés immáron csak annyi, hogy lesz-e ebben helye a magyaroknak, vagy sem.

„És a válasz az, hogy lesz. Ezért tárgyaltam a nagy cégvezetőkkel is, és ezért tárgyaltam a Mercedesszel is […] mert ezeket a fejlesztéseket nagy részben Magyarországon hajtják végre […] rengeteg gazdasági előnyre teszünk szerint – mondta Orbán Viktor. „Ugye itt jövőre lesznek választások, és nem mondanám, hogy nagyon jól áll a kancellár úr pártjának a szénája […], de ki tudja, hogy mit hoz a jövő.” – fogalmazott a Kossuth Rádióban.

Hungarofóbbá vált Manfred Weber

A miniszterelnök kifejtette véleményét Manfred Weberről, az Európai Néppártról is a véleményét. Szerinte amíg Weber vezeti a Néppártot, mindegy, hogy ki mit mond. A politikust ugyanis Orbán Viktor szerint egyetlen cél hajtja: hogy ártson Magyarországnak. „Weber hungarofóbiában szenved. Amíg ő ott van, semmi jóra nem számíthatunk.” – mondta. Majd megjegyezte, hogy szerinte szoros összefüggés van a többszázmilliós eurós bírság és az EP-választások között. „Ezt azokkal fizettetjük meg, akik nyernek a háborún”, és ki fogjuk védeni „a weberi támadást” – tette hozzá.

Szóbakerült a háború kérdése is. Az amerikaiak vezetésével és Németország statisztálásával a nyugati világ szeretné legyőzni Oroszországot. De ezt az ukránokra bízzák. Szerinte a Nyugat lehetőségnek tekinti a háborút az oroszok meggyengítésére, és a konfliktus arról is szól, hogy Ukrajna tagja lesz-e a NATO-nak. „A nyugatiak ezt meg akarják nyerni, szerintem ez reménytelen.” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő azt is kiemelte egyúttal, hogy mindennek iszonyatos ára van. Sok százezren haltak meg eddig is és fel fog nőni egy nemzedék, amely kilátástalan helyzetben van.

Az utolsó remény

Orbán Viktor szerint az EP-választás a háborúhoz és a migrációhoz való hozzáállás kérdéséről is szólt egyben. „Az EU szerelvénye a háború felé tart. Ha van elég támogatásunk, én meg tudom húzni a féket, és le tudunk szállni. A masinisztával is beszéltünk, de nem tudtuk meggyőzni.” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy szerinte csakis Donald Trump amerikai elnökjelölt segítségével lehet leállítani a folyamatot. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés