ACNEWS

2024. July 20.   |   Illés napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Őrjöngenek a hollandok a tizenegyes miatt – Anglia a döntőben

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Spanyolország ellen Anglia jássza az Eb döntőt vasárnap, miután tegnap este remek focival 2:1-re legyőzte Hollandiát.
Hirdetés
Ad image

Őrjöng Hollandia, mert a videóbíró által befújt tizenegyes miatt vasárnap Anglia játszhatja a döntőt Spanyolország ellen. A büntetőt Kane berúgta, majd a 90. perc legelején Ollie Watkins is betalált, ezzel beállította a 2:1-es végeredményt. A vesztes holland csapat szövetségi kapitánya, Ronald Koeman szerint a videóbíró tönkreteszi a futballt – írta a Telex. Véleménye szerint az angolok egyenlítő gólja egy vitatható tizenegyesből született, amit Angliában sosem fújtak volna be. A lefújás után a holland kapitány felháborodottan nyilatkozott.

Összeértek a cipők

„Véleményem szerint ezért nem szabadott volna büntetőt ítélni. Kane elrúgta a labdát, aztán összeértek a cipők. Nem lehet így rendesen játszani, és ez a VAR miatt van. Ez tényleg tönkreteszi a futballt” – idézte Koeman szavait a BBC. A holland válogatott és a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk is úgy érezte, hogy a tizenegyes volt a mérkőzés fordulópontja. „Szerintem a tizenegyes egy fontos fordulópont volt, Anglia önbizalmat merített belőle. Úgy vélem, nagyon sok téves játékvezető döntés született a kárunkra, de nem akarok a bíróról beszélni” – tette hozzá.

Watkins a meccs hőse

Egyébként remek meccset játszott a két csapat tegnap este. A hollandok Xavi Simons góljával már a 7. percben megszerezték a vezetést. Majd a 14. percben jött a dráma. Az angol csapatkapitány, Harry Kane lőtt kapu fölé egy elé pattanó labdát a tizenhatoson belül, csakhogy a blokkolni igyekvő Denzel Dumfries lába eltalálta az övét. A tizenegyest Kane lőtte be. A második félidőben kicsit ellaposodott a játék, mindkét csapat játékában benne volt a gól. Végül a 90.01. percben Ollie Watkins lövése beállította a 2:1-es végeredményt. Anglia győzött, és vasárnap Eb döntőt játszhat Spanyolország ellen.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés