ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szépségkirálynőket visznek harci terepre az oroszok és beloruszok

Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép
Putyin a lányok felé fordította figyelmét. Szépségkirálynőket és iskolás lányokat buzdít arra, hogy csatlakozzanak az ukrajnai háborúhoz.
Hirdetés
Ad image

Oroszország háborús propagandája eddig leginkább a fiúk felé irányult, de most a lányokra vált. Az ország Primorszkij régiójában 15 és 16 éves iskoláslányokat vontak be a „katonai-hazafias nevelésbe”.

A szomszédos Fehéroroszországban pedig szépségversenyzőket toboroztak, hogy „inspirálják” a lányokat és nőket, hogy csatlakozzanak és harcoljanak a Putyin-barát Alekszandr Lukasenko mellett.

Primorszkijban 75 iskolás lányt képeztek ki katonai „alapismeretekre”, beleértve a gyakorlatozást, a taktikai, tűz- és fizikai kiképzést, valamint a sugárzás, vegyi és biológiai védelemre vonatkozó oktatást. Ez volt az első „női foglalkozás” az Avangard katonai-hazafias ifjúsági nevelési központban.

Az év végéig további 300 lányt – és 1000 fiút – fognak beiskolázni a katonai pálya vagy a mozgósítás előfutárának tekintett ötnapos intenzív tanfolyamokra.

Mindez a Yunarmia, vagyis a Fiatal Hadsereg (mint annak idején a Hitlerjugend) létszámának növekedésével párhuzamosan történik, ahova 1,4 millióan iratkoztak be.

Primorszkijban Oksana Novikova, az oktatásügyi hivatal vezető tisztviselője azt mondta a lányoknak: „A hazaszeretetet, és a felelősségtudatot mindig is beléjük nevelték, nemtől függetlenül. Ti vagytok az elsők a női csapatunkban, ezért sok szerencsét, türelmet kívánok nektek, és persze, hogy szabadítsátok fel a bennetek rejlő lehetőségeket – hajrá.”

Fehéroroszországban a Miss Fehéroroszország 2023 szépségverseny versenyzőit arra kötelezték, hogy részt vegyenek egy katonai tanfolyamon – írja a DailyStar.

Nadezhda Tolstikova, aki megnyerte a Miss Belarus 2023 verseny Miss Topmodellje címet, elmondta: „Elképesztő élményeim vannak, már gyakoroltam a lövészetet, lőttem puskával. A lőpor szaga magával ragadott, mindenképpen vissza fogok térni a lövészethez”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés