ACNEWS

Orosz tankok nyaralnak az ukrán tengerparton

Krím, Fekete-tenger / Fotó: pixabay
Krím, Fekete-tenger / Fotó: pixabay
Épeszű turista a Fekete-tenger partjára most nem merészkedik, de az azovi partokra sem.
Hirdetés
Ad image

Immár második éve marad el az ukrán tengerparti nyaralás: az ország fekete-tengeri partszakaszának nagy részét és az azovi-tengerinek az egészét megszállták az oroszok.

Sok ukrán család így is próbál megőrizni valamit a régi idők szokásaiból, és elindul nyaralni a következő hónapokban – békés tavakat, folyókat kutatva.

Az Unian című ukrán lap szerint sok ukrán nem engedheti meg magának a külföldi utazást, vagy anyagiak, vagy más okok miatt, például az érvényben lévő utazási korlátozások okán. A tengerpartokról pedig azokon a részeken is le kell mondaniuk, amelyeket még nem foglaltak el az oroszok, hiszen ezen régiókban is folyamatosak a bombázások, de a tengerben is rengeteg az akna. 

Odessza régió egyik hivatalnoka szerint „a turizmus és a háború nem igazán jönnek ki egymással”.

A környékbeli szállodák és üzletek már nem is számítanak turistákra, mégis több étterem, hotel és egyéb szórakozóhely kinyitott, Odesszában még éjszakai klubok is üzemelnek – vg.hu 

A tengerpartok helyett a legtöbben idén Ukrajna biztonságosabb, nyugati régiói felé veszik az irányt, és sokan folyóknál terveznek hűsölni. Sok turistát várnak a román–ukrán határra, a Dunához is. Vilkove településen már 2-3 ezer hrivnyától, azaz 18-27 ezer forinttól lehet apartmanokat bérelni. 

Az ország belső részein is sok folyóparti településen fellendülhet a turizmus a következő hetekben, bár egyelőre sokan bizonytalanok, milyen irányt vesz majd a háború a következő hetekben a várt ukrán ellentámadás miatt. 

A fővárosban, Kijevben maradnak a strandok és a fürdők, amelyekből várhatóan mind a 14 intézményt megnyitják majd idén. Ezek tavaly mind zárva voltak. A veszély természetesen most sem múlt el. De a fürdők ezekre is felkészültek a hírek szerint, hamar kiüríthetik a területet egy esetleges rakétatámadás idején. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés