ACNEWS

Oroszország bombázza Oroszországot

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az orosz légierő hatalmas rakétát hullajtott le saját területére.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin orosz elnök hadserege rendszeresen bombázza Ukrajnát a határ menti régiók, például Belgorod felett átívelve, ami baráti tűzzel kapcsolatos incidensekhez vezet.

A múlt héten az orosz légierő egy X-59-es rakétát „dobott le” Belgorod térségében, 92 kilométerre az ukrán határtól – jelentette hétfőn késő este az Astra orosz független médium a Telegramon.

„A hadseregnek a helyszínen kellett megsemmisítenie. Áldozatok nem voltak” – közölték.

Összességében csak márciusban és áprilisban legalább 21 légibomba hullott orosz repülőgépekről Oroszországra vagy Ukrajna megszállt területeire – jelentette az Astra.

Április 2-án egy orosz bombázó robbanószerkezetet dobott le a Luhanszki terület megszállt részén lévő Rubizhne város vasútállomása közelében. „Az áldozatok számáról nem tudunk beszámolni, a túlélőket evakuálták” – mondta Artem Lysohor, az ukrán katonai közigazgatás vezetője a luhanszki régióban egy nyilatkozatban.

Tavaly április 20-án egy orosz légibomba zuhant Belgorod központjára, óriási krátert okozva. Az orosz védelmi minisztérium közleményében azt írta, hogy „a légierő Szu-34-es repülőgépének Belgorod városa fölött végrehajtott repülése során szokatlan lőszerhullás történt”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés