ACNEWS

Összeomlott a Red Bull: Max Verstappen elmegy, ha Hornert kirúgják

A Red Bull szétesik, ha Horner lemond Fotó: formula.hu
A Red Bull szétesik, ha Horner lemond Fotó: formula.hu
Szorul a hurok az Red Bull Forma-1-es csapatvezetője fején, hiába zárták le csendben a vizsgálatot, mégis úgy tűnik, távoznia kell
Hirdetés
Ad image

Ahogy telnek a napok, nemhogy csitulna, inkább erősödik a Red Bull Forma-1-es főnöke körül a botrány. Mint ismert, Horner évekkel ezelőtt illetlen megjegyzést tett a kolléganőjére. A csapatfőnököt egy vizsgálat során a Red Bull tisztázta. Csakhogy a megbántott nő a bizonyítékait elküldte a száguldó cirkuszról tudósító nemzetközi újságírócsapat minden tagjának. Eközben a Red Bull vezérkara és Max Verstappen édesapja is azt követeli, hogy Horner mondjon le a tisztségéről.

Úgy hírlik, Helmut Marko lojális a Red Bullhoz, a Horner-ügyről nem is nagyon nyilatkozik. Verstappen kilépési záradékáról azonban röviden nyilatkozott az F1-Insidernek: „Ami engem illet, nem állok Max útjába”.  A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger úgy tudja, ha Horner marad, mindenki más távozik. „Most úgy tűnik, hogy Horner marad a Red Bullnál, Helmut Marko és Adrian Newey otthagyja a csapatot, Max Verstappen pedig a Mercedeshez távozik” — mondta Berger az F1-Insider című lapnak. És bár vad forgatókönyvnek tűnik, egyre nagyobb esély mutatkozik arra, hogy Max Verstappen valóban Lewis Hamilton utódja lehet a Mercedesnél. Édesapját, Jos Verstappent a bahreini hétvégén több alkalommal is egyeztetni látták Toto Wolf-fal. Sőt, a felek a pénteki időmérőt követően állítólag együtt is vacsoráztak – írta az f1vilag.hu.

De nemcsak a Red Bullnak, hanem a száguldó cirkusznak is roppant kellemetlen és vállalhatatlan az ügy. Ezt jelzi az is, hogy vasárnap a De Telegraaf című holland lap cikkében arról írt, Max Verstappent Bahreinben arra kérte az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem, hogy álljon ki Horner mellett nyilvánosan. A BBC szintén megerősítette ezeket az értesüléseket. Ezt a nyomást Horner sem bírja a végtelenségig, valószínű, hogy hamarosan beadja a lemondását.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés