ACNEWS

Összeomlott Alec Baldwin, felmentették az emberölés vádja alól

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A világhírű színész nem bűnös, mondta ki a mexikói a bíróság a pert, hiába vádolta az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel.
Hirdetés
Ad image

Összeomlott és sírva fakadt a megkönnyebbüléstől Alec Baldwin, amikor a mexikói bíróság felmentette az emberölés vádja alól. A színész ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, miután a Rust című film forgatásán halálos lövés dördült el. A bíró arra hivatkozva ejtette az ügyet, hogy bizonyítékokat tartottak vissza a védelemtől – írja a BBC.

Ugyanebben az ügyben a színész ellen már tavaly áprilisában ejtették a vádakat. Idén januárban újra kezdték az eljárást, ami most lezárult. Így Baldwinnak többször nem kell bíróság elé állnia. Mint ismert, 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben egy kellékként használt pisztolyba éles lőszer került, ami Alec Baldwin kezében elsült. A lövés megölte a vezető operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst, és megsebesült a rendező, Joel Souza.

A telex szerint a Baldwin elleni per egyik kulcskérdése az volt, hogyan került éles lőszer a forgatásra. A színész ügyvédei azt állították, a rendőrség és az ügyészség olyan bizonyítékot – egy doboz töltényt – rejtett el, amely összefüggésbe hozható a lövöldözéssel. Az ügyészség azzal érvelt, hogy a lőszerek nem egyeztek a Rust forgatásán talált töltényekkel. A pénteki tárgyalási napon a bíró haza is küldte az esküdtszéket. És több órán keresztül tanúkat hallgatott meg a bizonyíték visszatartásával kapcsolatban. Végül úgy ítélte meg, hogy az ügyészeknek kötelessége lett volna az információ átadása a védelemnek.

„Az állam szándékosan visszatartotta ezt az információt. A bíróságnak pedig nincs módja arra, hogy ezt a hibát helyrehozza” – fogalmazott a bíró, és elfogadta a védelem indítványát a per elutasításáról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés