ACNEWS

Összeomlott Szegeden a gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hét hete nem vállalják, elküldik a Tisza-parti városban a gyermeksebészeti és traumatológiai ellátásra szoruló kis betegeket.
Hirdetés
Ad image

Eddig több mint 200 tervezett műtét maradt el és 40-50 akut beteget küldtek tovább távolabbi intézménybe. Szinte valamennyi műtétre vagy egyéb sebészeti beavatkozásra szoruló gyermeket a pécsi vagy a debreceni egyetemi centrumokba, illetve a fővárosba utaztatnak. Ugyanis a  Népszava cikke szerint Szegeden hét hete nincs gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás. Van, akit mentővel visznek a távoli kórházba. De az is előfordul, hogy a szülő saját autóval indul Debrecenbe, vezeti végig a 225 kilométeres utat. Budapesten az Országos Baleseti Intézet, a Szent János-, a Heim Pál-, illetve a Bethesda kórház fogadja a szegedi gyereket.

A botrányt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) robbantotta ki. Miután közölte, hogy a Szegedi Tudományegyetem gyermeksebészeti műtőjét leállították, felkeresték az SZTE-t, majd Takács Péter egészségügyi államtitkárt is. Választ azonban nem kaptak és a kialakult helyzet sem változott. Ezután személyes egyeztetésen jelezték a problémát Pintér Sándor belügyminiszternek. „A miniszter úr, értesülve a helyzetről, azonnal megkezdte az intézkedést, és másnap már az intézményben voltak az illetékes hatóságok” – idézte a Blikk a MOK közleményét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés