ACNEWS

Eszement osztrák óvoda, betiltják idén a Mikulást

Pexels
Pexels
A Mikulás láttán felcsillan a gyerekek szeme. Idén azonban egy óvoda kitiltja az élményt  - "sokszínűséggel és kulturális különbségekkel" érvelve. A polgármester felháborodott.
Hirdetés
Ad image

A Mikulás minden évben december 6-án ellátogat az iskolákba és az óvodákba, mandarint és csokoládét – s mindenekelőtt örömet hozva a gyerekeknek. Hát ez most elmarad. Még nem itthon, de már a szomszédban…

Az ausztriai Plainfeld salzburgi településen véget ért a szokás. A kisváros óvodájában idén nem lesz Mikulás.

A tervezett tiltás oka: a sokszínűség és a kulturális különbségek. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre rejtély. Úgy tűnik, az óvoda vezetője a migrációs hátterű gyerekeket akarja megvédeni a keresztény kötődésű hagyományoktól. Ráadásul az óvoda vezetősége szerint több gyerek fél a fehér szakállas, piros ruhás férfitól – adta hírül a Salzburger Nachrichten című lap.

Plainfeld polgármestere azonban nem érti az óvodavezető érvelését. „Nálam még soha senki nem panaszkodott arra, hogy a gyerekekhez jön a Mikulás” – mondta a napilapnak. Ráadásul az osztrák település óvodájában szinte egyáltalán nincsenek migrációs hátterű gyerekek.

Úgy tűnik, a szülők sem értik a Mikulás betiltását. „Felháborodott szülők fordultak az önkormányzathoz. Senki sem értette, hogy miért…” – mondja polgármester, aki maga is kevés megértést tanúsít a döntés iránt: „Nagyon megdöbbentett az óvoda terve”.

Végül sikerült elérnie, hogy a Mikulást ne tiltsák be végleg. Ehelyett az óvoda azt szeretné, ha a szülők szavazhatnának arról, hogyan folytatódjon a régi szokás.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés