ACNEWS

Öt dolog, amit sose tegyél a táskádba

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A hajkefék, sminkcuccok és a müzliszeletek több kárt okoznak, mint azt elsőre gondolnád. Ezt az öt dolgot soha többé ne tedd a táskádba!
Hirdetés
Ad image

A bőr, főleg a velúr egy olyan dolog, ami sose fog kimenni a divatból. Éppen ezért érdemes befektetni egy klasszikus bőrtáskába, akár egy nagyobb összeget is. Egyúttal pedig érdemes is rá vigyázni. De koránt sem mindegy, hogy mit teszünk bele a méregdrága retikülünkbe. Akár egy hétköznapi tárgy is visszafordíthatatlan pusztítást végezhet a táskánkon.

Összeszedtünk 5 olyan dolgot, amiket jobb, ha nem dobunk bele a bőrtáskánkba.

Smink

A kozmetikumok, különösen a kallódó sminktermékek és a parfümök híresen nagy kárt tudnak okozni egy kézitáskában. „A rúzsok, alapozók és a parfümök hajlamosak arra, hogy kiömöljenek, ha nem zárjuk rá a kupakot jól” – mondta Nia Vavis, a Fiorelli menedzsere.

A legnagyobb gond ezzel az, hogy a sminkben lévő olajok maradandó foltokat hagyhatnak, amelyeket nehéz, vagy lehetetlen eltávolítani. Az erős illatanyagú kölnik pedig beisszák magukat az anyagba, ami megrongálhatja a bélést. Ezeknek a baleseteknek a megelőzése érdekében inkább tartsd a dolgaidat egy sminktáskában. Így nemcsak óvod a dolgaidat, de egyúttal rendezettebb lesz a táskád, sőt sokkal higiénikusabb, ha odafigyelsz erre az apróságra.

Esernyő

A szabály ezesetben egyszerű. Használat után ne tedd bele a vizes ernyődet a táskádba, ahogyan semmilyen nedves tárgyat se. Ennek hatására ugyanis könnyen penészes lehet a retikülöd, sőt, ha természetes anyagból készült akár el is rohadhat. „A szarvasbőr egy finom, porózus anyag. A víz, vagy általában a nedvesség hatására a sörték elvékonyodnak, idővel pedig leszakadnak, rontva ezzel az anyag minőségét” – mondta Lulu O’Connor, a Clothes Doctor vezérigazgatója.

„Speciális termékekkel, mint a velúrkefe lehet kezelni és meg lehet védeni az anyagot a sérülésektől. De ha valamit vizesen kell magaddal vinned, akkor csomagold be egy vízálló anyagba és különítsd el a többi holmidtól” – tanácsolta a szakértő.

Élelmiszerek

Valószínűleg neked sem ismeretlen az érzés, amikor egy többhónapos müzliszeletre bukkantál a táskádban, esetleg nem etted meg az ebédet, amit csomagoltál magadnak és a táskádban maradt. Mindenkivel előfordul, hogy rágcsálni valókat dobál a táskájába, vagy elugrik a közértbe és valami ottmarad. Ez azonban egyenes út a katasztrófáig.

„A romlandó élelmiszerek határozottan tiltólistások. Még a lezártak is megromolhatnak és nyomot hagyhatnak a táska alján” – magyarázta Davis. Az ételek romlása közben olyan baktériumok szaporodhatnak el, amik bár nem mindig láthatóak, de könnyen kárt tudnak okozni. Éppen ezért, ha mégis be akarsz tenni valami élelmiszert a táskádba azt inkább egy lezárt műanyagdobozban tedd, aminek nem fog kinyílni véletlen a teteje.

Napkrém és kézfertőtlenítő

A fényvédők, kézkérmek, arckrémek, kézfertőtlenítők szintén tiltólistára kerültek. Ezeknek a teteje ugyanis könnyen kinyílik és lehetetlen teljesen eltávolítani a kifolyt anyagot a táskából, ha nem lépsz azonnal. „Zsíros foltok esetén azonnal töröld le a foltot, majd használj egy külön erre a célra kifejlesztett tisztítószert. A bőr esetében általában elegendő, ha letörlöd azt egy puha, száraz ruhával” – tanácsolták a szakértők. Hozzátéve, hogy bár kis szerencsével megoldható a probléma, de inkább előzd meg a bajt és ne dobáld bele ezeket a krémeket csak úgy a táskádba.

Hajkefék

Meglepő módon a fésűk, hajkefék, hajtűk, csattok is felkerültek erre a listára. Sőt, az se mindegy, milyen tollat hordasz magadnál. Ezek ugyanis könnyen kilukaszthatják a táskánk oldalát. Különösen az olyan kényes anyagok esetén, mint a velúr.

És a megoldás? A tollakat, fésűket, csattokat és a kulcsainkat is tárold inkább egy neszesszerben vagy egy tolltartóban.  

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés