ACNEWS

Pablo Escobar felajzott vízilovai rátámadnak az emberekre

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Fotó: Pixabay / Illusztráció
A kokainbáró sok állatot importált a kolumbiai birtokára, de a legproblémásabbak közülük a vízilovak, amelyek 30 évvel később is káoszt okoznak.
Hirdetés
Ad image

Sürgős figyelmeztetést adtak ki a Pablo Escobar drogbáró tulajdonában lévő négy víziló által létrehozott irdatlanul gyorsan szaporodó, féktelen és nagyon veszélyes kolóniával kapcsolatban.

A jelenleg közel 170 fős csorda a vadonban szaporodott el. Négy víziló akkor szökött meg, amikor Escobart 30 évvel ezelőtt a rendőrség lelőtte. A kokainkirály a kolumbiai Puerto Triunfóban lévő Hacienda Napoles nevű birtokán tartotta az állatokat.

A drogbáró halála után az állatait befogták és áttelepítették, de a vízilovakat nehéznek bizonyult összeterelni. És amikor rájuk jön a párzási hajlam, nem igazán válogatnak…

A kolumbiai környezetvédelmi miniszter, Susana Muhamad tavaly rendelte a vizilovak kiirtását. Azóta közülük húszat sikerült megölni. Akkor a miniszter mondta: „Versenyt futunk az idővel a tartós környezeti és ökoszisztémai-hatások tekintetében. Nincs egyetlen hatékony stratégia a célunk eléréséhez, ami a szaporulat ellenőrzését ás a kanos-támadásokat illeti. A problémát a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk megoldani, pontosan azért, hogy a hatások megszűnjenek”.

A terv azonban nyilvánvalóan nem működik elég gyorsan, mivel a tisztviselők pánikszerűen próbálják megakadályozni a környezeti károkat, amelyeket a felajzott állatok okoznak a területnek – és a lakosságnak – írja a DailyStar.

Egy helyi lakos azt mondta: „Nagyon, nagyon veszélyesek. A vízilovak elkezdték megtámadni az embereket”.

Azóta új tervet eszeltek ki, amelynek keretében a hatóságok egy nyolc szakemberből álló csapatot szeretnének alkalmazni a vízilovak sterilizálására. A becslések szerint ez műtétenként átszámítva körülbelül 4 millió forintba kerül, és egy-egy művelet hat-nyolc órát vesz igénybe.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés