ACNEWS

Palacsintával mérgeztek meg egy 3 éves gyereket

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Kórházba kellett szállítani a gyereket és a családját is, miután mérgezés tüneteit tapasztalták.
Hirdetés
Ad image

Egy hat tagú család kórházba került, köztük egy 3 éves kisgyerek és egy 72 éves nyugdíjas is. Mérgezés gyanúja miatt még áprilisban kellett kihívni rájuk a mentőket, azonban a tünetek pontos okára csak most derült fény. Az első gyanú szerint szén-monoxid-szivárgás okozta a panaszokat. Ezt arra alapozták, hogy a családi házban évek óta rosszul van bekötve a gáz, de végül ezt a teóriát hamar elvetették. De a második elmélet sem oldotta meg a rejtélyt.

A rosszullét előtt az egész család egy medvehagymás palacsintát fogyasztott, így arra tippeltek a Salzburg Egyetemi Kórház dolgozói, hogy a fűszernövény közé gyöngyvirág is keveredhetett. Aminek a levele elképesztően hasonlít a medvehagymáéra, azonban erősen mérgező.

Ez félig-meddig igaznak bizonyult a Haute elmondása szerint, azonban a pestoba nem gyöngyvirág került. Hanem drog. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a palacsintában THC volt. Ez az anyag a marihuánában található meg, ez felelős alapvetően a bódulatért. Köznyelven szólva a THC-től tép be az ember.

Ki a tettes? Azt még mindig nem lehet tudni, hogyan is került a könnyű drog a vacsorába.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés