ACNEWS

Pánik Mátranovákon – medve riogatja a falusiakat és a túrázókat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A medve nem csak a falu körül ólálkodik, de birtokba vette a Kéktúra ösvényeit is.
Hirdetés
Ad image

A szakemberek már jelezték, hogy tavaly október óta hivatalosan is visszatelepültek a medvék Magyarországra. Két példány már nálunk is telelt.

Nyomaikat három – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád – megyében, azon belül pedig több tucat település környékén is felfedezték. Most a Magyar Országos Medve Figyelő tette közzé a felhívást, miszerint egyik olvasójuk medvenyomokat talált, méghozzá nem is akárhol: a kéktúra útvonalán, Mátranovák környékén, hajszálnyi közelségben a lakott területektől.

„Mátranovák, kéktúra útvonal! A település északi erdeiben, egy kilométerre a lakott területektől. Pétervására és Bükkszék között nagy valószínűséggel példányt észleltek” – figyelmeztettek mindenkit.

A medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez köthető. Amennyiben medvét észlelnek, kérjük, jelezzék igazgatóságunknak az alábbi ügyeleti telefonszámon: +36 30 861-3808” – kérte az embereket a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés