ACNEWS

Pokol a fedélzeten: jégvihar verte szét a Bécsbe tartó repülőgépet

Olvasói kép / Fotó: krone.at. képernyőkép
Olvasói kép / Fotó: krone.at. képernyőkép
Rettegtek az utasok az Austrian Airlines Mallorcáról Bécsbe tartó OS 434-es járatán, amikor pusztító jégviharba kerültek.  
Hirdetés
Ad image

Mallorcában a gyanútlan utasok és a személyzet a késés ellenére sem sejthette, hogy valóságos rémálomba csöppennek, amikor vasárnap a Bécsbe tartó gépük elstartolt. Csak fél órával később következett a pokol –idézte az autoszektor a Kronen Zeitungot. Ugyanis a Bécs-Schwechat repülőtérre való leszállás előtt vészhelyzet alakult ki. Az Arlberg nevű A320-as gép hatalmas jégviharba került. Az utasok pánikba estek, miközben a viharos szél rázta a repülőt.

De a személyzet is rettegett, a pilóta bejelentette, hogy a repülőgép szélvédője betört. A kapitány a rádión Maydayt, vagyis vészhelyzetet jelentett. Szerencsére senki sem sérült meg, noha a pilóták a szilánkosra tört szélvédő miatt szinte vakrepülésben szálltak le. Kiderült, a repülőgépben tetemes kár keletkezett, a teljes orrészt szinte eltüntette a jégeső.

„Csak utólag jöttem rá, hogy a gép orrának részei voltak, amelyek mellett láttam elrepülni. Először azt hittem, hogy víz vagy jégeső”. Ez nyilatkozta Manuel H. (30) Sonnberg im Mühlkreis-ből, aki a jobb hátsó résznél ült. Az ablaknál abban az Airbusban, amelyet vasárnap délután elkapott a zivatar. Landolás után pedig a bécsi H. Marcel készitett a lebontott pilótafülkéről fotót, amely a Krone riportja után körbejárta a világot. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés