ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Pokoli tűz a román parlamentben – valaki felgyújtotta

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Felgyújtották Bukarestben a román parlamentet, háromszáz rémült embert kellett kimenekíteni az épületből, a rendőrség keresi a gyújtogatót.
Hirdetés
Ad image

Lángokban állt Bukarestben a román parlament, a rendőrség keresi az eszement látogatót, aki égésgyorsítót locsolt szét és meggyújtotta azt. Mintegy 300 embert evakuáltak, sérültek nincsenek – írta a román Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség jelentése alapján az Agerpres román hírügynökség. A jelentés szerint a tűz a parlament épületének földszintjén, egy 30 négyzetméteres helyiségben keletkezett. Azután, hogy az egyik látogató egy gyúlékony anyagot fröcskölt a terembe.

Személyi sérülés nem történt, az egyik alkalmazott – akinek a ruháját szintén elérte a folyadék – pánikrohamot kapott – írta a News.ro. A bukaresti rendőrség eljárást indított az ismeretlen tettes felkutatására. Mivel az incidens a parlament épületének egy turisták által is látogatható részén történt, mintegy 300 személyt evakuáltak a hatóságok.

A rendőrség szerint a tűzben senki nem sérült meg, a lángokat rövid idő alatt eloltották. Mivel a parlamenti tűzoltóegység ott volt a helyszínen – írja az MTI. A Digi24 a csendőrség tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy a tettes nem haladt át a biztonsági ellenőrző ponton. Ugyanis a román parlament ezen része szabadon látogatható. A férfi – e forrás szerint – a nála lévő rongydarabokat gyújtotta meg – írta az atv.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés