ACNEWS

Puffog az MSZP – Kunhalmi Ágnes lemondását követeli a tagság

Fotó: Eszik Bence/Facebook
Fotó: Eszik Bence/Facebook
"Távozzon a bukott szocialisták teljes vezetése is, mert túlélésre játszottak, belekényelmesedtek az ellenzékiség szerepébe." - fakadt ki az MSZP-s Eszik Bence
Hirdetés
Ad image

Napok óta menekül a szembesítés elől, és szinte utolérhetetlenné vált Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. Mint azt az AcNews megírta, a június 9-iki választásokon elszenvedett történelmi vereség előtt Kunhalmi a Partizánnak adott interjújában azt ígérte, lemond, ha nem szereznek Tüttő Katának egy uniós mandátumot. Nem szereztek. A lemondás még mindig nem történt meg. Nem úgy a Momentumnál, ahol a választási kudarcot felvállalta Donáth Anna, és már hétfőn lemondott a pártelnöki tisztségéről.

Lampert Mónika is megszólalt

Kunhalmi Ágnes tehát kitart, a Facebook oldalán szót sem ejt arról, hogy tartaná a szavát és hátralép. Miközben egy követője találóan azt írta: „Az MSZP-nek több társelnöke van, mint támogatottsága.” Ami ugye 1 százalék. De nem csak a kommentelők követelik Kunhalmiék lemondását, hanem a szocialista párt egykori és jelenlegi tagjai is. Köztük az alábbi videóban Lampert Mónika egykori szociális miniszter és belügyminiszter is. „…Illő tisztelettel föl is kérem Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát és a szocialist párt két elnökét: mondjanak le!” – mondta megindultan az alábbi videóban Lampert Mónika.

„Ilyen megsemmisítő eredmény után egy kulturált európai pártban levonják a következtetéseket, felajánlják a lemondásukat – ezt már Eszik Bence az MSZP tagja írta a Facebook oldalán. – Ezt a felelős döntést meghozta Horn Gyula is 1998-ban, így tett Lendvai Ildikó 2010-ben, valamint 2014-ben Mesterházy Attila is. Az MSZP vezetése nem akarja belátni, hogy az általuk képviselt politika megbukott. Az elmúlt 14 évben a pártelit nem győzelemre akarta segíteni a magyar baloldalt, hanem a kényelmes ellenzékiség szerepében a túlélésre játszott. Ki kell mondanunk, hogy az MSZP-hez köthető szervezetek nem arra valók, hogy eltartsák a bukott politikusokat!”

A teljes pártelit lemondására szükség van

„Miközben a pártelit a személyi boldogulását kereste, addig a közösség – amiben az MSZP ereje is rejlik – megfeszítve dolgozott a végeken… Nem követhetjük tovább a Gyurcsány vezette DK-t a megsemmisülés felé vezető úton, itt az ideje, hogy változtassunk a jelenlegi politikán, ki kell lépni a hármas pártszövetségből, az MSZP-nek a saját útját kell járnia… Ehhez azonban nemcsak az elnökség, hanem a teljes pártelit lemondására szükség van!” – írja Eszik. Kunhalmi Ágnest folyamatosan keressük, amint utolérjük,. frissítjük cikkünket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés