ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin hidegháborúra figyelmeztet, ha ezt meglépi az USA

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Az orosz elnök bírálta a nagy hatótávolságú amerikai rakéták Németországba tervezett telepítését. Putyin hidegháborút lát a jövőben.
Hirdetés
Ad image

Oroszország elnöke ismét figyelmeztette az USA-t, hogy ne állomásoztasson nagy hatótávolságú amerikai rakétákat Németországban.

Az orosz haditengerészet napja alkalmából Oroszország, Kína, Algéria és India tengerészei előtt tartott beszédében Vlagyimir Putyin Szentpéterváron azt mondta, hogy az Egyesült Államok hidegháborús típusú rakétaválságot robbanthat ki. A rakéták repülési ideje orosz területre mindössze tíz perc lenne.

Putyin azt mondta, hogy ha Tomahawk cirkálórakéták érkeznének Németországba, az országa hasonló fegyverek állomásoztatásával válaszolna nyugati határán. Ha a tervek megvalósulnak, Oroszország többé nem érzi kötelességének a szárazföldi telepítésű közepes hatótávolságú nukleáris fegyverekre vonatkozó korábbi tilalom betartását.

Az 500 és 5500 kilométer közötti hatótávolságú közepes hatótávolságú rakétákat 1987-ben korlátozta az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti úgynevezett INF-szerződés – írja a heute.at.

A német fegyveres erők, a Bundeswehr a telepítési tervekről kiadott közleménye szerint Oroszország többek között a kalinyingrádi exklávéban állomásoztat nukleárisan alkalmas Iszkander-rakétákat, és közepes hatótávolságú fegyvereivel német városokat is támadhat. A tervek erre adnak választ, és elrettentő célt szolgálnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés