ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin kimondta: az unió soros elnökeként is fogadta Orbánt

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Miközben tombol a világsajtó és az uniós politikusok hangsúlyozták, hogy Orbán csak magyar elnökként tárgyalhat Putyinnal - az orosz elnök "jó érzékkel" másként nyilatkozott. Aminek a kormányfő aligha örül.
Hirdetés
Ad image

Az orosz vezető elmondta, örül, hogy Moszkvában láthatja a magyar kormányfőt. Egyúttal pontosította, hogy a magyar miniszterelnök az Európai Tanács elnökeként is megérkezett – számolt be róla a ria.ru.

A találkozó egyik témája az ukrajnai állapotok rendezése volt.

„Természetesen készen állok megvitatni önökkel ennek a kérdésnek a részleteit, és remélem, hogy megismerteti velem álláspontját, illetve az európai partnerek álláspontját” – mondta Putyin Orbánnak.

Az orosz vezető hozzátette, hogy kész bemutatni beszélgetőpartnerének Moszkva javaslatainak részleteit. Orbán pedig megköszönte Putyinnak a fogadtatást, és megjegyezte, hogy ez a találkozó különlegesebb, mint az előző.

„Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy megvitassunk Önnel néhány fontos kérdést. Szeretném tudni az Ön álláspontját az Európa számára fontos kérdésekben. Hamarosan Magyarország lesz az egyetlen olyan ország Európában, amely mindenkivel szóba állhat” – mondta a miniszterelnök.

A kétoldalú kapcsolatokról szólva Putyin megjegyezte, hogy 35 százalékos visszaesés volt az Oroszország és Magyarország közötti kereskedelemben. „Van még min dolgozni, komoly projektek vannak folyamatban” – tette hozzá Putyin.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés