ACNEWS

Putyin máris tisztogat – hullanak a tábornokok

Yuri Kuznetsov / Fotó: Orosz Védelmi Minisztréium
Yuri Kuznetsov / Fotó: Orosz Védelmi Minisztréium
Szergej Sojgu tábornokát hajnali 5-kor rángatták ki az ágyából, hogy őrizetbe vegyék. Jurij Kuznyecovnál rengeteg luxusholmit találtak.
Hirdetés
Ad image

Az 55 éves Jurij Kuznyecov altábornagyot álarcos, felfegyverzett rendőrök tartóztatták le, akik feszítővassal törtek be otthonába. A Védelmi Minisztérium vezető tisztviselőjét kirángatták az ágyból és elvitték kihallgatásra.

A katonai vezető letartóztatása egy nappal azután történt, hogy Vlagyimir Putyin jelentős változásokat vezetett be az orosz védelmi rendszerben. Többek között elbocsátotta a hosszú ideje hivatalban lévő védelmi miniszterét, Szergej Sojgut.

Időközben további három védelmi miniszter-helyettes mondott le váratlanul: Szergej Csalikov, Alekszej Krivorucsko, a katonai-műszaki támogatásért felelős első helyettes és Tatjana Sevcova, védelmi miniszterhelyettes.

Kuznyecov, aki Sojgu közeli szövetségese, a minisztérium fő személyzeti osztályát vezette, de őrizetbe vételét a katonai államtitkok őrzésében betöltött korábbi szerepével tartják összefüggésbe hozhatónak.

A nyomozók elmondták, hogy az otthonában tartott házkutatás során átszámítva 393 millió forintnyi készpénzt találtak rubelben és külföldi valutában, valamint aranyérméket, gyűjtői órákat és luxuscikkeket.

A vádak szerint 2021-2023 között, amikor az orosz államtitkok védelméért felelt, „kenőpénzt kapott a kereskedelmi struktúrák képviselőitől bizonyos, a javukra tett intézkedésekért”- írj a Telegram VChK-OGPU távirati csatornára hivatkozva a The Sun.

Egy forrás elmondta, hogy a feleségét is bevitték kihallgatásra. Sojgu védelmi miniszterhelyettesét, Timur Ivanovot a múlt hónapban korrupciós vádakkal letartóztatták, miközben a hazaárulás gyanúja is felmerült.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés