ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Most jött: atomriadóra ébred az orosz birodalom

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Putyin arra készül, hogy Oroszország 70%-a el fog pusztulni.
Hirdetés
Ad image

Példátlan szintű gyakorlatot rendelt el Vlagyimir Putyin az egész országára, október 3-án. Az orosz elnök nukleáris háborúra készül fel ezzel a döntésével.

Az egynapos nukleáris támadási gyakorlat, amelyre eddig csak régiónként került sor, magában foglalja az orosz lakásállomány és az életfenntartó létesítmények akár 70%-ának megsemmisülésére való felkészülést.

A gyakorlat azt a forgatókönyvet feltételezi, hogy Oroszországban statáriumot vezettek be, és teljes mozgósításon mentek keresztül.

A teszt forgatókönyve a következő: „Az Orosz Föderáció egyes régióiban vészhelyzetek vagy más típusú fizikai behatások következtében lehetséges az életfenntartó létesítmények és a lakásállomány akár 70%-ának teljes megsemmisítése”.

A köztisztviselők és a regionális tisztviselők utasítást kapnak „nem személyzeti mentőcsapatok” megszervezésére, az élelmiszer- és egészségügyi ellátás biztosítására, valamint a radioaktív védelemre – írja a brit Metro.

Az előkészítő dokumentum azt is tartalmazza: „A fegyveres konfliktusok helyi és regionális háborúkká eszkalálódásának kockázata, beleértve a nukleáris hatalmak részvételével zajló konfliktusokat is.”

Putyinról köztudott, hogy palotáiban több bunkert tart fenn a nukleáris armageddonra való felkészülésre, valamint egy flotta „Doomsday” Il-80 Maxdome repülőgépet. A gyakorlatot négy nappal azelőtt tartják, hogy Putyin megünnepelné 71. életévének betöltését.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés