ACNEWS

Putyin tombol: Kadirov betiltotta az orosz himnuszt

Ramzan Kadirov / Fotó: Shutterstock
Ramzan Kadirov / Fotó: Shutterstock
Az orosz birodalomhoz tartozó Csecsenföldön betiltják az orosz himnuszt, mert túl lassúnak ítélik.
Hirdetés
Ad image

Musa Dadajev kulturális miniszter egy pénteki ülésen jelentette be a döntést, amely szerint minden zenei, vokális és koreográfiai kompozíciót 80 és 116 ütem/perc (BPM) közötti tempóra korlátoznak. Ezek szerint, az orosz nemzeti himnusz mostantól tiltólistás, mert csak 76 BPM a tempója. (Andante: mérsékelt, sétatempó 72–96 ütem, az Allegro: gyors, élénk tempó 96–132 ütem, az Élénk, lendületes: 132–168 ütem percenként – a szerk.)

„Bejelentem a Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezetővel egyeztetett végleges döntést, miszerint ezentúl minden zenei, énekes és koreográfiai műnek meg kell felelnie a percenkénti 80 és 116 ütem közötti tempónak” – mondta Dadajev.

Kadirov utasítása értelmében a régió mostantól biztosítja, hogy a csecsen zenei és táncos alkotások igazodjanak a csecsen mentalitáshoz és zenei ritmushoz, azzal a céllal, hogy a csecsen nép kulturális örökségét eljuttassa az emberekhez és gyermekeink jövőjéhez” – tette hozzá Dadajev.

A tiltás azt jelenti, hogy számos zenei stílusú dal, például a pop és a techno betiltásra kerül – írja a CNN.

Hogy ezt perspektívába helyezzük, a 116 BPM-es listát olyan dalok vezetik, mint a Kelly Clarksontól a What Doesn’t Kill You és Elvis Presleytől az A Little Les Conversation, míg a Miley Cyrustól a We Can’t Stop és Bruno Marstól a The Lazy Song a 80 BPM-es tartományban helyezkedik el.

A rendelet a csecsenek körében is felháborodást váltott ki, néhányan a Reddit-en megjegyezték, vajon mit szól majd ehhez Kadirov barátja, a Kreml ura. Tombolni fog, és nem legyinteni – jósolták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés