ACNEWS

Rakétaviharban landolt az izraeli gép Tel-Avivban – videó

Fotó: X (Tvitter) - képernyőkép
Fotó: X (Tvitter) - képernyőkép
Riadalmat váltott ki egy utasszállító repülőgép leszállása a tel-avivi repülőtéren a város területét ért heves rakétatámadások idején.
Hirdetés
Ad image

Az interneten és az izraeli televízióban olyan videók jelentek meg, amelyeken a repülőgépet a repülőtérhez közeledve mutatták be.

A háttérben a Gázai övezetből kilőtt rakétákat elfogó Iron Dome (Vaskupola) rakétavédelmi rendszer látható. A televízió a hírzárlat feloldása után tette közzé a videót. Nem világos, hogy a repülőgépet akut veszély fenyegette-e.

A gázai háború kitörése után számos nemzetközi légitársaság törölte az Izraelbe irányuló járatait biztonsági aggályokra hivatkozva. Az izraeli El Al légitársaság azonban továbbra is kínál rendszeres járatokat Tel-Avivba és Tel-Avivból.

Az El Al volt az első légitársaság, amely két évtizeddel ezelőtt elkezdte polgári utasszállító repülőgépeit rakétavédelmi rendszerrel felszerelni. A Flight Guard nevű rendszer radarral felismeri a hőkövető rakétákat, és csalétkekkel (más néven: fáklyákkal) képes eltéríteni azokat.

Az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta több ezer rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből. A Tel-Aviv melletti Ben Gurion repülőtéren is többször volt rakétariadó, például Olaf Scholz német kancellár októberi izraeli látogatása idején.

A Kassam Brigádok, a Hamász iszlamista terrorszervezet katonai ága vállalta magára a támadásokat pénteken.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés