ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rárobbant az akna Krisztiánra, küzdenek érte az orvosok

fotó: Pixabay
fotó: Pixabay
Válságos állapotban vitték kórházba a Tiszaalpáron élő Krisztiánt, aki egy aknában hegesztett, amikor berobbant a gáz.
Hirdetés
Ad image

A hegesztés közben berobbanó gáz miatt Krisztiánt életveszélyes állapotban vitte a mentőhelikopter kórházba. Az Acnews információja szerint a testfelületének 40 százaléka megégett, jelenleg küzdenek érte az orvosok. Akkora volt a detonáció, hogy mire megérkeztek a mentők és a tűzoltó, már kint volt az egész utca. Miközben a mentők próbálták a férfi állapotát stabilizálni, sok katasztrófaturista fotózott, videózott.

„Hétfőn este történt a robbanás. Úgy tudom gázszivárgás okozta. Krisztián éppen csövet hegesztett össze az aknában, amikor megtörtént a baj – mesélte a szomszédban lakó Magdika néni az AcNews-nak. – Volt ott egy férfi, aki épp földet lapátolt, amikor a robbanás pillanatában. Ő szaladt segítségért. Itt voltak a katasztrófavédők, mentők, tűzoltók és a rendőrök, kétoldalt lezárták az utcát. Olyan mély volt az akna, hogy szegény szomszédot nem volt egyszerű felhozni onnan.”

A kilencvenéves Magdika néni úgy tudja, senki más nem sérült meg a robbanásban. De Krisztián 10 éves kislánya sírógörcsöt kapott, amikor meglátta az apja megégett testét. Őt mentő vitte kórházba. A szerencsétlen sorsú, kétgyermekes férfi két éve költözött a faluba a családjával. Azóta folyamatosan újítgatta a házat, amikor ideje és pénze volt rá.

Az egész Arany János utca imádkozik, hogy Krisztián mihamarabb felépüljön és visszatérhessen a családjához” – tette hozzá Magdika néni. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a robbanás okának megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés