ACNEWS

Rejtélyes módon meghalt Putyin lehallgatási specialistája

Cserepennikov | Fotó: Julia Osztrojhova / wikipedia
Cserepennikov | Fotó: Julia Osztrojhova / wikipedia
A milliárdos és Putyin barát Anton Cserepennikovot holtan találták moszkvai villájában. Két napon belül ez már a második rejtélyes haláleset.
Hirdetés
Ad image

A 40 éves Anton Cserepennikovnak állítólag megállt a szíve. A milliárdos szorosan együttműködött az orosz titkosszolgálattal, az FSZB-vel, és Vlagyimir Putyin elnyomó apparátusának egyik kulcsfigurájának számított.  

Vaszilij Polonszkij, Cserepennikov régi barátja azt állította: „Nem hiszem, hogy szívmegállásban halt meg”.

Az orosz ellenzék egyik forrása a The Sunnak azt mondta, hogy Cserpennikov „Putyin elnyomásának abszolút kulcsfigurája” volt. „Nem zárható ki a meggyilkolása, mivel a biztonsági apparátus kétségbeesett a háborús kudarcok miatt”.

Cserepennikov távközlési vállalatát, a Citadellát gyakran „a titkos lehallgatások monopóliumaként” jellemezték. A 40 éves férfi többek között a kémelhárító szolgálat által kiképzett szakembereket és azok rokonait foglalkoztatta.

Már egy nappal Cserpennikov halála előtt is rejtélyes halál történt az orosz hatalmi apparátusban. Igor Kudrjakov milliárdos oligarchát holtan találták moszkvai lakásában. A Sun szerint kormányzati megbízatásokat töltött be. Halálának oka egyelőre szintén ismeretlen.

Fotó: Julia Osztrojhova / wikipedia

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés