ACNEWS

Rendőrségi káoszt okoz a kék és sárga szín tiltása Moszkvában

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Összezavarodtak az orosz rendőrök és titkosszolgák – tiltják a kék és sárga színeket, csak hogy olykor beleszaladnak egy pofonba.
Hirdetés
Ad image

Brit titkosszolgálati szakértők szerint Oroszországban abszurd méreteket öltött az ukrajnai orosz háború bírálatainak elfojtása. A hatóságok „paranoiásak”, és bizonytalanok abban, hogy mi az, ami elfogadható egy „egyre totalitáriusabb rendszerben” – áll a védelmi minisztérium vasárnapi hírszerzési jelentésében.

Eljárás indulhat az ukrán zászló színeiben, kékben és sárgában pompázó tárgyak nyilvános bemutatása miatt. Egy moszkvai idősek otthonában dolgozót letartóztattak, mert kék és sárga kabátban jelent meg a munkahelyén.

Egy másik férfit is célba vettek a biztonsági hatóságok, mert egy kék és sárga zászlót mutatott fel. A végén azonban kiderült, hogy azok az orosz légi- és űrhaderő színei.

Sőt, az is zavart okozott, hogy az ukrajnai háborút támogató ultranacionalista Oroszországi Liberális Demokrata Párt logója is kék és sárga.

A londoni védelmi minisztérium hírszerzési információkra hivatkozva tesz közzé napi információkat a háború menetéről az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kezdete óta – írja a krone.at. Moszkva dezinformációs kampánnyal vádolja Londont.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés