ACNEWS

Rettegnek az újbudai szülők: fertőzésveszélyes az iskola

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Nincs takarító az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolában. A szülők, tanárok sikálják a WC-t a fertőzésveszély miatt.
Hirdetés
Ad image

Körlevélben kér segítséget az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola szülői munkaközössége, miután az egyik épületben nincsen megoldva a takarítás. A kétségbeesett szülők szerint a helyzet mostanra elfogadhatatlanná és fenntarthatatlanná vált. Az Index információi szerint az iskola épületében még 5-6 hétig biztosan nem lesz ki takarítson, így az alsós tanárok a szünetekben vagy a napközis órák alatt mossák fel és fertőtlenítik az osztálytermeket. De nem ritka az sem, hogy a nagyobb gyerekek az óráik után bentmaradnak segíteni ebben.

A tanárok takarítják az illemhelyiségeket

A mosdókat szintén nincs ki kipucolja, nemhogy napi, de heti szinten sincsenek takarítva. Ha komoly probléma adódik, mint a WC eldugulása, vagy egy hasmenés, a tanároknak kell bemenniük és használhatóvá varázsolniuk az illemhelyet. „A fenntartó (Klebelsberg Központ) nem segít, állítólag senki nem jelentkezik a takarítói állásra, a béren emelni nem tudnak. Az alapítvány jelen állás szerint szintén nem tud segíteni. A helyzet kritikán aluli, komoly fertőzésveszélynek vannak így kitéve a gyerekek, és a tanárokra, diákokra nézve is méltatlan, hosszú távon tarthatatlan a helyzet, amin már a heti egyszeri szülői takarítás sem segít” – olvasható az szmk közleményében.

Jobb híján a munkaközösség ezért körlevélben kérdezte meg a szülőket, hogy hajlandóak lennének-e közösen finanszírozni egy takarítót a tanév hátralévő részében, aki a hétköznapokon, összesen 15-20 órában rendben tartaná a mosdókat és a tantermeket. Ehhez most nettó 2000 forintos órabérrel keresnek embert napi 5 órában, aminek költsége a szülőket terhelné. Gyerekenként 2000 forintot kéne fizetniük, hogy az iskolások ne a koszban csússzanak július közepéig. Egy másik kérdésben azt próbálják kideríteni, hogy a szülők között van-e valaki, aki a fenti feltételekkel vállalná a takarítást.

A Dél-budai Tankerületi Központ mindent cáfol

Az Index megkereste a Dél-budai Tankerületi Központot is. „A fenntartásunkban lévő Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola egyik takarítója súlyosan megbetegedett, így várhatóan huzamosabb ideig munkaképtelen lesz. Pótlására álláshirdetést adtunk fel, melyre sikeresen találtunk jelentkezőt, aki a hónap végén áll majd munkába.” – olvasható a lapnak küldött válaszuk. Az iskola fenntartója kihangsúlyozta, hogy a diákokat nem fenyegeti fertőzésveszély. A gyerekeket nem fenyegeti fertőzésveszély. A közösségi tereket és a mosdókat folyamatosan takarítjuk, WC-papírt is biztosítottunk. Az szmk-t a tankerületi központ nem vonta be takarítási feladatokba.” – cáfolták meg a szülői munkaközöség állítását.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés