ACNEWS

Menekülnek az EP képviselők: robbanás a különvonaton

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Ijesztő, kaotikus felfordulás alakult ki ma délután Strasbourg főpályaudvarán. Az Európai Parlament által bérelt vonaton robbanást, valamint füstöt észleltek.
Hirdetés
Ad image

Robbanás miatt kiürítették a vonatot, amely ma délután 14 óra 57 perckor Strasbourgból Brüsszelbe indult volna az Európai Parlament képviselőivel – tudósított a Politico. A politikusok éppen felszálláshoz készülődtek a Parlament által bérelt Eurostar különvonatra, amikor egyesek detonációt hallottak, illetve többen füstöt is láttak. A képviselőket a strasbourgi állomás nagytermébe evakuálták, a helyszínre pedig tűzoltók érkeztek.

Az Európai Parlament különvonatokat bérel tagjai és munkatársai számára Brüsszel és Strasbourg között. Egy ilyen vonaton történt rendkívüli esemény. A szóban forgó szerelvényen 750 ülőhely volt – közölte a Parlament sajtószolgálata, arról azonban nincsenek adatok, hogy hányan tartókodtak rajta, illetve hányan készülődtek felszálláshoz. Sérültekről nem érkezett hír.

A Renew Europe képviselőcsoport belga parlamenti asszisztense, Emmanuel Foulon az interneten tette közzé, hogy „robbanást hallott”. A baloldali csoport dán képviselője, Pelle Geertsen az evakuálást minősítette, véleménye szerint „kaotikus állapot” uralkodik.

Az Európai Parlament sajtószolgálata megerősítette, hogy „műszaki incidens történt egy vonaton Strasbourg állomáson”. Hozzátették, hogy a Parlament szolgálatai kapcsolatban állnak az illetékes hatóságokkal, és mindent megtesznek az alternatív közlekedési módok megszervezéséért.

„Kérjük, maradjanak nyugodtak” – buzdította kollégáit Guillaume Pringiers parlamenti tisztviselő, aki arról is tájékoztatott, hogy az Eurostar társasággal közösen azon vannak, hogy megoldást találjanak a helyzetre. Időközben friss információk érkeztek, melyek szerint délután, illetve este újabb vonatok indulnak Brüsszelbe és a képviselők elutazhatnak. A robbanással kapcsolatban a regionális vasúttársaság is megszólalt, szerintük 18 órára stabilizálódhat a helyzet, megszűnhet a fennakadás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés