ACNEWS

Románia már katonai segítséget is ígér Zelenszkijnek

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Klaus Iohannis román államfő megígérte ukrán kollégájának, Volodimir Zelenszkijnek, hogy katonailag is támogatja Ukrajnát – az „Oroszország feletti győzelemig”.
Hirdetés
Ad image

Iohannis ezt mondta kedden a kijevi vendégével közös sajtótájékoztatón. Zelenszkij először járt hivatalosan a szomszédos országban azóta, hogy Oroszország csaknem 20 hónappal ezelőtt elkezdődött a hazája elleni támadóháború.

Románia vezetői mindeddig szigorúan kerülték, hogy nyilvánosan beszéljenek az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekről. Erről Iohannis ezúttal sem árult el részleteket. Zelenszkij elmondta, hogy az Iohannisszal folytatott megbeszélések során a hangsúly a légi védelmen volt. Emlékeztetett arra is, hogy az ukrán pilóták a jövőben Romániában készülnek fel majd az F-16-os vadászgépekre. Az USA-ból származó források korábban a kelet-romániai Fetesti légibázist nevezték meg, ahol Románia F-16-os flottája található.

Zelensky korábban a Telegramon úgy jellemezte romániai látogatását, mint „hivatalos látogatást jó szomszédainknál, akik a legnehezebb pillanatban is támogattak minket, és akiknek támogatása idővel csak növekszik”. Mindkét politikus aláírt egy „stratégiai partnerségről” szóló dokumentumot, amelynek tartalma nem ismert – írja a Bild

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés