ACNEWS

Rossz hír: talán már nincs magánál az eltűnt hegymászó

Fotó: Facebook / Suhajda Szilárd
Fotó: Facebook / Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárdot, aki elindult, hogy megmássza a Mount Everestet, a csapata sem találja.
Hirdetés
Ad image

Ahogy az AcNews is beszámolt róla, tegnap délután óta nem adott életjelet magáról a 8848 méter magas Mount Everest csúcstámadására induló magyar hegymászó. Suhajda Szilárd nem vette igénybe teherhordó segítségét, és mesterséges oxigént sem vitt magával.

Az eltűnt férfi 24 órája nem kommunikál, a nyomkövetője nem működik, és csütörtökön a csúcson várakozó csapatok sem látták megérkezni.

Az Imagine Nepal nevű csapat két hegymászóból és hat serpavezetőből áll. A csoport szerda este elindult a 4-es táborból, és csütörtök délelőtt érte el a csúcsot. Tudták, hogy Suhajda eltűnt, és a megtett útvonal alatt próbálták megtalálni.

„Most úton vannak visszafelé. Nem látták a magyar hegymászót” – mondta az Imagine Nepal vezetője, Mingma G az Explorerswebnek.

A portál azt írja, hogy nem világos volt-e bármilyen kommunikációs eszköz Suhajdánál. Az állandó hegymászótársa, Klein Dávid kijelentette, hogy szerinte

‘Suhajda valószínűleg már nincs magánál’.

A Kyocera Everest Expedíció 2023 keretében Suhajda Szilárd célja a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérése tisztán, vagyis teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült.

(forrás: vg.hu)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés