ACNEWS

2024. September 12.   |   Mária napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Seffer István szerint a ringben életveszélyes volt Helif a nőkre

Fotó: Seffer István
Fotó: Seffer István
A neves plasztikai sebész az elsők között végzett nemváltó műtétet, szerinte az algériai bokszolót bűn volt a nők között indítani.
Hirdetés
Ad image

Életveszélyes volt a ringben az összes női ellenfelére az algériai Imane Helif ökölvívó, aki péntek este a 66 kilós súlycsoportban megszerezte az olimpiai bajnoki címét. Doktor Seffer István, a legismertebb magyar plasztikai sebész szerint Helif hatalmas ütőereje a női sportolók egészségét, testi épségét veszélyeztette. Szerinte négyféle – a genetikai, a tanult, a nevelési és viselkedési – nem létezik. Amit az olimpia szervezőinek figyelembe kellett volna venni. Ugyanis attól, hogy Helif útlevelében milyen állítás szerepel, ő valójában férfi.

„Már évtizedekkel ezelőtt elsők között végeztem a nemváltó műtéteket. Elfogadtam és megértettem, hogy ennek szükségessége tragédia azoknak, akik másnak születtek – magyarázta az AcNews-nak Seffer doktor. – Helif olimpiai szereplése egyik oldalon érvelők dolga sem egyszerű. Az algériai olimpiai bajnok férfinek született. Ami tragédia volt a döntőben vele szemben küzdő kínai Yang Luinak. Hiszen élete legnagyobb esélyét bukta, mert egy férfivel kellett megküzdenie az éremért. De Hámori Luca számára ugyanezért volt tragédia a Helif elleni szereplés.”

„Helifnek Y kromoszómája, magas a tesztoszterin szintje, erős, izmos a megjelenése, a széles válla, keskeny csípője van. Ami mind a férfi nemi identitásra utal – sorolta a plasztikai sebész. – A tesztoszteron eleve doppingnak számít, ahogy az egyéb, teljesítménynövelő  szteroidok. Hámori Luca és Yang Lui úgy állt ki Helif ellen, mintha utóbbi teljesítményét doppinggal, szteroiddal felturbózták volna. Ezért sem lett volna szabad Helifet a nők között elindítani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés