ACNEWS

Sokkot kaptak a Nemzeti Színház művészei Udvaros kirúgása miatt

Udvaros Dorottya Fotó: RTL
Udvaros Dorottya Fotó: RTL
Mondhatni gyászosan temetői a hangulat a színházban, mióta kiderült, hogy a Nemzet Színészének nincs helye a Nemzetiben.
Hirdetés
Ad image

Sokkot kaptak a teátrum színészei, mikor kiderült: Udvaros Dorottya szerződését anyagi okok miatt nem hosszabbította meg Vidnyánszky Attila. Félelemmel vegyes döbbenettel figyelik, hogy a Nemzet Színészének nem lehet helye a Nemzeti Színházban. Mint azt az AcNews megírta, Udvarost 22 év után anyagi okokra hivatkozva bocsátotta el a Nemzeti Színház vezetője.

„A társulat rémes állapotban van, szinte mindenki kétségbe van esve, illetve fel van háborodva, hiszen ha egy ilyen kaliberű színművészt, mint Udvaros Dorottya, így el lehet küldeni, mire számítson mindenki más?” – fakadt ki egy bennfentes a Blikk napilapnak. A lap informátora szerint Vidnyánszky és Udvaros között hangos vita is kipattant az előző Nemzet Színésze választás kapcsán. Mivel ez a színházban történt, azt többen is hallották. De a színésznő korábban többször is felszólalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása kapcsán. Korábban utalt rá, hogy ez is közrejátszhatott abban, hogy az igazgató elküldte.

A bulvárlap beszélt Szarvas Józseffel is, aki korábban együtt játszott a színésznővel a színház nyitóelőadásában. „Mindig fájdalmas, amikor valaki távozik közülünk, Dorottyával pedig huszonkét éve vagyunk munkatársak, ezért megrázó volt a hír” – mondta a lapnak. – Azt tudjuk, hogy a színház jelenleg nehéz anyagi körülmények között dolgozik, ez aggodalomra ad okot, de arról nem tudunk, hogy további művészektől is megválna a teátrum. Készülünk a következő évadra. Korábban én is többször mentem el színházból, és nem állt meg az idő” – tette hozzá.

Csakhogy Vidnyánszkyék külföldi rendezőket hívnak, és nem az itt dolgozó művészekre vigyáznak. Nagy pénzeket kapnak a külföldi vendégrendezők, miközben sok, szerződésben lévő színész anyagi gondokkal küzd. Több fiatal művésznek is másodállást kellett vállalnia ahhoz, hogy meg tudjon élni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés