ACNEWS

Sót a kávéba – és ez nem hülyeség

Egy csipet só a kávéba / Fotó: Unsplash
Egy csipet só a kávéba / Fotó: Unsplash
Egyes országokban nem újdonság, hogy a kávéjukat sóval ízesítik.
Hirdetés
Ad image

Úgy tűnik, a kávé-függők forró vitát szítottak a közösségi médiában azzal az állítással, hogy egy csipetnyi só ízesebbé és kevésbé keserűvé teszi a reggeli kávét.

A bizarr hangzású hack nemrég a TikTok-on keltett feltűnést, azonban mindez nem alaptalan a kutatók szerint.

Egyes országokban, úgy, mint Tajvanon a tengeri sóval ízesített kávék mindennapos csemegének számítanak, a tajvani kávézók és pékségek étlapján világszerte megtalálhatóak, beleértve az Egyesült Államokat is – írja a New York Post.

Dr. Anis Khalaf, egy orlandói akupunkturista nemrég azt mondta a TikTok követőinek, hogy a „túlzott mennyiségű kávé fogyasztása a szervezet nátriumvesztését is okozhatja”, így a kiegészítő só jó ötlet – a keserű jegyek puszta semlegesítésén túl.

Egy másik TIkTok-felhasználó, @heritagehousehomestead, azt mondta, hogy ez a trükk segített neki, hogy „búcsút mondjon a kávé okozta gyomorégésnek”, és javasolta a követőknek, hogy a kávéfőzés előtt adjanak sót a kávéőrleményhez.

„Én feketén iszom a kávémat. A só kihozza a kávé ízét is” – írta a bejegyzéshez az egyik hozzászóló.

Mások a technika klasszikus vonzerejét emelték ki, néhányan pedig arról számoltak be, hogy a fogalom generációk óta öröklődik a családjukban.

„Nagyapa mindig ezt csinálta, amikor a tengerészetnél a tengeralattjárón kávét főzött. Teljesen bevált, amikor kempingezni megyünk a jó öreg perkolátor kávéfőzőnkkel” – kommentálta az egyik felhasználó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés