ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Spórolt pénzét adta át a Pentagon Ukrajnának

Pentagon Fotó: pixabay
Pentagon Fotó: pixabay
Az USA 300 millió dollár katonai segélyt küld Ukrajnának, miközben a republikánusok továbbra is blokkolják a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros csomagot.
Hirdetés
Ad image

A segélycsomag légvédelmi rakétákat, tüzérségi lövedékeket és páncélrendszereket tartalmaz majd – közölte egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő. Ez az amerikai védelmi minisztérium első bejelentett biztonsági csomagja Ukrajnának december óta.

Volodimir Zelenszkij többször is segítségért esedezett az amerikai kongresszushoz, de a képviselőház republikánus vezetése nem volt hajlandó szavazásra bocsátani a 60 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomagot, mondván, hogy minden segélynek először a határbiztonsági szükségletekre kell irányulnia – írja a SkyNews.

Magas rangú védelmi tisztviselők most elmondták, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak vagyis a Pentagonnak sikerült nagyjából 300 millió dollár költségmegtakarítást elérnie a korábbi ukrajnai szerződéseknél, és a harctéri helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, hogy ezeket a megtakarításokat átadják Ukrajnának – de nem bankókat, hanem további fegyvereket küldenek.

Az Egyesült Államok a Biden-kormányzat kezdete óta több mint 44,9 milliárd értékben vállalt biztonsági támogatást Ukrajnának, ebből több mint 44,2 milliárd dollár az orosz invázió 2022. február 24-i kezdete óta.

A 300 millió dolláros finanszírozást azután jelentették be, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút adott országa állami médiájának, amelyben kijelentette, hogy kész lenne atomfegyvereket használni, ha nemzetének szuverenitása veszélybe kerülne.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés