ACNEWS

Putyin ma reggel atomháborúval fenyegette a világot

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Eddig Medvegyev dolga volt az atomfenyegetés... Ma reggel az orosz elnök jelentette ki, hogy készen állnak az atomháborúra,
Hirdetés
Ad image

Oroszország katonailag és technológiailag készen áll a nukleáris háborúra. Ha a létezése veszélybe kerül, képes a nukleáris fegyverek bevetésére is. Ezt nyilatkozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna és a RIA Novosztyi ügynökség számára Dmitrij Kiszelev újságírónak adott interjújában. Ugyanakkor Putyin szerint nem minden az atomháború felé tart. Azt is mondta, hogy az ukrajnai háborúban még soha nem merült fel az atomfegyverek bevetésének szükségessége.

Vlagyimir Putyin azt is tudatta, hogy ha az Egyesült Államok nukleáris kísérleteket hajt végre, Oroszország is megteheti ugyanezt. Ugyanakkor közölte az Egyesült Államokkal, hogy ha amerikai csapatok jelennek meg Ukrajnában, Oroszország beavatkozó erőként fogja kezelni őket.

A 71 éves politikus a ma reggeli interjúban azt is állította, hogy Oroszország kész tárgyalni Ukrajnáról, de csak akkor, ha a tárgyalások a „valóságon” alapulnak.

Emlékezetes: röviddel az ukrajnai invázió után Putyin magas készültségbe helyezte az orosz nukleáris erőket, tavaly pedig elrendelte a nukleáris fegyverek telepítését a szomszédos Fehéroroszországba, és felfüggesztette Oroszország részvételét az új START-megállapodásban, amely korlátozná a nukleáris robbanófejek és hordozórendszerek számát.

„Oroszország csapatokat és fegyvereket telepít a finn határ közelébe” – közölte Putyin. Finnország és Svédország NATO-csatlakozását „értelmetlen lépésnek” nevezte. „Nekünk nem voltak ott csapataink (a finn határon), most ott lesznek. Nem voltak ott megsemmisítő rendszerek, most ott lesznek” – mondta Putyin.

Az orosz elnök azt is megjegyezte, hogy Lengyelország „álmodik, és látja” azoknak a földeknek a visszatérését, amelyeket történelmileg sajátjának tekint, és amelyeket Sztálin vett el”. „Ha a lengyel csapatok belépnek Ukrajna területére <…>, akkor azt gondolom, hogy soha nem hagyják el többé. Nos, nekem úgy tűnik” – mondta Putyin.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés