ACNEWS

Súlyos szankciókkal hergeli Iránt az EU

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Irán a hétvégén támadta meg Izraelt. A válasz pedig nem váratott sokáig magára: az EU és az USA is szankciókat jelentett be.
Hirdetés
Ad image

Irán új szankciókkal néz szembe az Izrael elleni rakéta- és dróntámadás miatt. Tegnap este az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok is bejelentette, hogy büntetőintézkedéseket fognak bevezetni a közel-keleti országgal szemben. A Krone szerint az USA szankciói leginkább Irán rakéta-és drónprogramját kívánják célba venni és a védelmi minisztériumot is érinteni fogja.

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter azonban kiemelte, hogy „egyértelmű álláspontot kell felvennie az uniónak. Világos vonalakat kell húzni.” Korábban az EU már bevezetett különböző lépéseket Irán ellen az atomfegyverek kiterjesztésére irányuló tevékenységek, valamint az oroszok támogatása és az emberi jogok megsértése kapcsán. Most pedig az USA-hoz hasonlóan szintén a térségben használt, Iránban gyártott rakéták és drónok ellen lépnének föl. „Egyértelműen reagálnia kell a nemzetközi közösségeknek. Az cél az, hogy elkerüljük a futótüzet.” – fogalmazott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés