ACNEWS

Szabadon engedik a vérfertőző osztrák szörnyeteget

Pincében tartotta fogva megerőszakolt lányát / Fotó: illusztráció-Pixabay
Pincében tartotta fogva megerőszakolt lányát / Fotó: illusztráció-Pixabay
Hét gyereke született a lányától, akit 24 évig fogva tartott. Most már ártalmatlannak minősítették.
Hirdetés
Ad image

16 év után szabadulhat a börtönből az osztrák szörnyeteg Josef Fritzl. Lányát 24 évig rabszolgaként tartotta fogva az amstetteni házának pincéjében. Ez alatt hét gyermeket nemzett neki. A jelentések szerint már nem jelent veszélyt a közre.

A most 88 éves Fritzlt 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre lánya, Elisabeth vérfertőzéséért, megerőszakolásáért, kényszerítéséért, fogva tartásáért és rabszolgasorba taszításáért. Bűnlajstromán szerepelt még gondatlanságból elkövetett emberölés is, a hét gyermeke közül az egyik haláláért.

Büntetése értelmében Fritzl idén feltételesen szabadlábra helyezhető, és szabadulása valószínűnek tűnik, miután egy pszichiátriai jelentés megállapította, hogy „már nem veszélyes”.

Valószínűleg egy idősek otthonába kerül, ahol utolsó éveit töltheti. A beszámolók szerint járókeretre van szüksége. Fritzl zavarodottnak tűnik, rendszeresen beszél egy televízióhoz, popsztárnak képzeli magát, és olyan családtagok látogatásairól beszél, amelyek soha nem történtek meg.

Fritzl bűntetteire 2008 áprilisában derült fény, amikor az egyik Elisabethtől született gyermekét életveszélyes betegség miatt kórházba vitte. Az anya egy papírt rejtett el a gyerek ruhájában, amiben segítséget kért. Ezt a kórházban szerencsére megtalálták, és értesítették a rendőröket.

Lánya 18 és 42 éves kora között elkövetett többszöri bántalmazásából született hét gyereke közül három vele maradt a pincében, egy pedig röviddel a születése után meghalt. A többieket Fritzl és felesége, Rosemarie nevelte fel, miután állításuk szerint a küszöbre tette őket valaki.   

Elisabeth, aki a per után új nevet kapott, most hat túlélő gyermekével egy titkos, „X falu” néven emlegetett közösségben él Ausztriában valahol vidéken.

A gyerekek, akik most 17 és 31 évesek, olyan szobákban alszanak, amelyeknek az ajtaja mindig nyitva van. Heti rendszerességgel terápiás foglalkozásokon vesznek részt, hogy segítsenek nekik túljutni a bezártságban átélt traumán.

Elisabethre 2009-ben, egy évvel azután, hogy kiszabadult a fogságból, rátalált a szerelem. Thomas Wagner testőr 23 évvel fiatalabb nála. Őt a védelmére rendeltek ki.

„Orvosai jóváhagyásával abbahagyta a pszichiátriai kezeléseket, megtanult vezetni, segít a gyerekeinek a házi feladatok elkészítésében, és a helyiekkel barátkozik. A pszichiátere szerint „életének legjobb éveit elveszítette a pincében. Most eltökélt szándéka, hogy minden neki hátralévő napot aktivitással töltsön” – írta a nypost.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés