ACNEWS

Szabályozta az unió a kényszerházasságokat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az interneten történő zaklatás, és a nők elleni gyűlöletre vagy erőszakra való felbujtás először válik az egész EU-ban bűncselekménnyé.
Hirdetés
Ad image

Az irányelv intézkedéseket vezet be a nemi erőszak megelőzésére és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés javítására, valamint az érintettek védelmére. A törvény a kényszerházasságok és a női nemi szervek megcsonkításának tilalmát is tartalmazza. Szigorúbb büntetéseket irányoz elő a közszereplők, újságírók vagy emberi jogi aktivisták elleni bűncselekmények esetében.

„Úttörő pillanat a nők jogainak megerősítése szempontjából. A valódi egyenlőség csak akkor valósulhat meg, ha a nők zaklatástól, erőszaktól és támadásoktól való félelem nélkül élhetnek. Ez a törvény fontos lépés efelé” – mondta Marie-Colline Leroy, a Tanács elnökségének jelenlegi képviselője és a nemek közötti egyenlőségért felelős belga államtitkár.

A rendeletet a foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős miniszterek keddi tanácsi ülésükön hagyták jóvá. Miután az Európai Parlament már jóváhagyta, a rendelet az EU Hivatalos lapjában való kihirdetését követően lép hatályba. Ezt követően a tagállamoknak három évük van arra, hogy átültessék a nemzeti jogba – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés