ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Száz magyar lányt kényszerítettek szexmunkára Finnországban

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Magyar stricik, magyar lányokat vittek Finnországba és kényszerítettek szexmunkára. Negyedmilliárd forintot vettek el tőlük.
Hirdetés
Ad image

Több mint száz magyar szexrabszolgát dolgoztatott Finnországban egy magyar család öt tagja, a bevételük felét, mintegy 250 millió forintnak megfelelő eurót vettek el a szexmunkásoktól. Az öt magyar stricit elfogta a helsinki rendőrség, majd a bíróság letartóztatásba helyezte őket. Ezzel felszámolták az ország egyik legnagyobb prostitúciós hálózatát. Az embercsempészettel foglalkozó finn nyomozók szerint a csoport összesen több mint száz magyar nőt vitt Finnországba és Svédországba szexmunkára. Az öt magyar letartóztatott ugyanabba a családba tartozik, közülük a madame az elsőszámú gyanúsított, egy harminc év körüli nő. A hálózat egész Észak-Európában tevékenykedett, illegális partnerkereső hálózatot tartottak fenn Norvégiában, Dániában és Izlandon is.

A stricik javarészt külföldről intézték az ügyeket, innen irányították a Finnországba küldött lányok utaztatását. A finn rendőrség által feltárt esetekben az összbevétel 1,2 millió euró, vagyis közel 500 millió forint lehetett. Ennek a felét vették el a nőktől a stricik. Az is kiderült, hogy a  szexmunkásra kényszerített lányok két-három hétig maradtak Finnországban. Rövid távra kiadott lakásokban dolgoztak, azokat három-négy naponta cserélték. Az ügy feltárásában a finn rendőrök a magyar rendőrséggel is együttműködtek – idézte a 444 a yle-t. A hálózat felszámolása után a helsinki hatóságok szerint jelentősen csökkent a Magyarországról Finnországba érkező szexmunkások száma.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés