ACNEWS

Szemhéjplasztika oldja meg a látásproblémát

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
A látásunkat nemcsak a szemgolyók állapota befolyásolja, hanem olyan tényezők is, amelyekről talán kevesebbet beszélünk.
Hirdetés
Ad image

Az egyik ilyen kevéssé ismert tényező a szemhéj állapota, amely sok esetben okozhat látással kapcsolatos problémákat is.

A megnyúlt bőr miatti kötőszövet gyengüléssel a párnázó zsírszövet előtüremkedik. Ennek következtében a felső szemhéj petyhüdtté, lógóssá válik, ami sokszor már a tökéletes látást is akadályozhatja. Az alsó szemhéjnál pedig a kinyúlt bőr mögött felhalmozódó zsírszövet miatt úgynevezett “táskák” jelennek meg.

A logó szemhéj megnehezíti a szemgolyók szabad mozgását, és akadályozhatja a szemhéjakat is a megfelelő működésben. Ez különféle látászavarokat okozhat, például homályos látást, korlátozza a látómezőt vagy akár fejfájással járhat. Ekkor már nem csak esztétikai, hanem egészségügyi okból is ajánlottá válik a szemhéjplasztika. A szemhéjplasztika egy olyan sebészeti eljárás, amely során eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt a szemhéjakról. Ezzel javítva a látást és a szemkörnyéki esztétikai megjelenést.

A szemhéjplasztikai műtét egyik célja a fiatalosabb és kellemesebb megjelenés biztosítása, az esztétikai és funkcionális helyreállítás, valamint a szem körüli szövetek rekonstrukciója. Ez jobb látást eredményez, mert a felesleges bőr a továbbiakban nem csökkenti a látóteret. Emellett fiatalosabb megjelenést biztosít, mely karöltve jár az önbizalom növekedésével. A szép, egészséges és egyben fiatalos érzés hatással van az önbizalomra is. Ezáltal a műtét eredménye pozitívan befolyásolja a mindennapokat is.

Fotó: EverDerm

A felső és alsó szemhéj plasztika külön vagy akár együtt is elvégezhető. A műtét magában foglalja a felesleges bőr eltávolítását, szükség esetén pedig a szemhéj zsíros duzzanatai is eltávolíthatók. Nem minden esetben képződnek zsírtáskák a szem alatt, ha mégis, azok a szemüreg felől, rejtett metszésen keresztül kerülnek kimetszésre. Ha csak felső szemhéj műtétről van szó, azt helyi érzéstelenítéssel lehet elvégezni, míg ha az alsó szemhéjakat vagy mind a négy szemhéjat műtik, akkor abban az esetben rövid altatás szükséges.

Látászavarok tapasztalása esetén – főleg, ha úgy érezzük, hogy a szemhéjaink is hozzájárulhatnak a problémához, érdemes konzultálni egy szakemberrel a lehetséges megoldásokról.

Az EverDerm Klinika hitvallása, hogy a szemhéjplasztika nemcsak a látásproblémákat orvosolhatja, hanem az önbizalmat is visszaadhatja, miközben fiatalosabb megjelenést biztosít. Fontos azonban, hogy a végleges eredmények kialakulásához 3–6 hónapot kell várni. Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a szövetek visszanyerjék rugalmasságukat, a hegek pedig elhalványuljanak. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés