ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szerelmi szál -Többszáz millós yacht van a maffiás ügyvédnő nevén

Szerelmi szál, maffia kapcsolatok, amelyek Budapestig nyúlnak. Így jutottunk el az Olaszországban horgonyzó luxusyachthoz, ami a magyar ügyvédnő nevén van. Az évtized legizgalmasabb bűnügyében nyomoztunk.

Hirdetés
Ad image

Szerelmi szál, maffia kapcsolatok, amelyek Budapestig nyúlnak. Így jutottunk el az Olaszországban horgonyzó luxusyachthoz, ami a magyar ügyvédnő nevén van. Az évtized legizgalmasabb bűnügyében nyomoztunk.

A Fővárosi Törvényszék az olasz maffiával való együttműködés miatt rendelte el csütörtökön az 55 éves magyar ügyvédnő letartóztatását. Az olasz maffia pénzét a magyar fővárosban a nagykörúton, egy exkluzív irodából mosta tisztára a nő egy nemzetközi  bűnszövetkezettel együttműködve.

Az ügyvédnő, SZ. E. , – akit az olasz sajtó megnevezett és a cége nevét is nyilvánosságra hozta- , volt az egyik kulcsfigurája a legrettegettebb olasz maffiának, a calabriai 'Ndranghetának. Ez a világ egyik legvéresebb és legveszélyesebb bűnszerveze, az európai kokainellátás 80 százaléka rajtuk keresztül érkezik.

Az ügyvédnő ellen kilenc – összesen 20 év szabadságvesztéssel büntethető – bűncselekmény elkövetésével összefüggésben, az olaszországi Catanzarói Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot, hogy a büntetőeljárást az olasz hatóságok le tudják folytatni. 

Az olasz hatóságok mindeközben lefoglaltak négy, Olaszországban bejegyzett járművet, öt ingatlanos céget, ebből négy Budapesten van. Ezenkívül két Pizzo Calabro-i ingatlant, és a kizárólagosan a nő tulajdonában álló, magyar cég nevére bejegyzett luxus yachtot.

Az Azimut márkájú, Nelly Star nevű luxushajó Vibo kikötőjében, az 1-es számú móló rakpartjának végén horgonyzott. A rendőrök véletlenül fedezték fel 2018. április 11-én, ugyanis a magyar rendszámú a BMW X6-os kitűnt az olasz autók közül a kikötői parkolóban.

Miután a  rendőrök gyanút fogtak, felmentek az Azimut 58-Vip Luxury tipusú yachtra, ahol egyedül találták a nemzetközi pénzmosással,  csalással, értékátruházással gyanúsított, és egyéb maffiás, súlyosbító körülmények között elkövetett bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, 53 éves Giovanni Barone –t,  majd ez többször is megismétlődött. Mindig ő volt a fedélzeten.

A Nelly Star nevű  luxusyachnak külön története van, ami Európa több városába is elvezette a nyomozókat. A jacht  neve legelőször Marratxa volt, amit az Andorrai Hercegségben jegyeztek be.  Tulajdonosa holland állampolgár volt , csakúgy, mint a fő kikötője a holland, Den Helder város.  Viszont a biztosítását – mintegy 2400 eurós éves díjjal – Spanyolországban kötötték. A hajó pedig egy magyar cégé,  a „L…..    Kft”-é, melynek az opten cégjegyzék szerint az első tulajdonosa 2015-től a budapesti Sz. É. E, a maffia kapcsolatokkal gyanúsított ügyvédnő húga volt. 2019 óta viszont  már az elfogott Sz. E.

A nyomozók szerint Sz. fizeti ki azt az évi 5 ezer eurót, amely a hajó kikötéséhez szükséges.

Egy ilyen, kicsit kevesebb luxussal rendelkező, használt 2001-es  Azimut 52-t  259,769 USD ért lehet venni, kb.100 millió forint, árfolyamtól függően. Egy 2020-es évjáratú, hasonló luxushajót pedig 1 395 000 USD –ért, azaz 500 millió forint körül lehet venni.

Hogyan kerül egy magyar nő közel az olasz maffiához?

Az AcNews információi szerint szerelmi szálak vezettek ide, amelyek 7 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Az ügyvédnő az egyik elfogott  maffiozó, Giovanni kedvese volt.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés