ACNEWS

Szétzúzták Odesszát az orosz rakéták

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Bajban van a honvédő ukrán hadsereg, 4 frontszakaszon törtek előre az oroszok, Donyecknél kilenc ellenrohamot vertek vissza.
Hirdetés
Ad image

Az orosz hadijelentés szerint rakétákkal szétzúzták az ukrán hadsereg déli csoportosulásának főhadiszállását Odesszában. „Hárman meghaltak, hárman pedig megsebesültek – erősítette meg tegnap a hírt Hennagyij Truhanov, a délnyugat-ukrajnai város polgármestere. Az oroszok egy nappal korábban is a levegőből bombázták a kikötővárost, akkor öten haltak meg. Eközben csak tegnap az ukrán hadsereg majdnem ezer katonáját veszítette el. Az orosz katonák négy frontszakaszt törtek át, miközben Donyeck körzetében kilenc ellenrohamot vertek vissza. A hírt az orosz védelmi minisztérium jelentette be. Közleményük szerint ukrán katonai célpontokat és haditechnikai eszközöket – közöttük 29 drónt – semmisítettek meg.

Harkiv megye kormányzója, Oleh Szinyehubov pedig arról számolt be, hogy az orosz erők irányított bombákkal támadták a megyében lévő Zolocsiv települést. Az egyik bomba egy autóba csapódott be, a benne lévő két utas, egy férfi és egy nő meghalt – írta a privatbankar.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés