ACNEWS

Színészházaspár menekült el a Nemzeti Színházból

Barta Ágnes / Fotó: RTL
Barta Ágnes / Fotó: RTL
A teátrum két színésze, nem csak szakmai, hanem lelki okokból is arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb, ha lelépnek.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt hetekben nyolcan is felmondtak a Nemzeti Színházban. Közéjük tartozott Barta Ágnes és Mészáros Martin. A két színész – akik házasok- azt mondták, hogy már három éve érlelődik bennük az, hogy felmondjanak.

„A döntésnek több összetevője volt, a szakmai okokon túl a lelki egészségünk és a mentális jóllétünk miatt is úgy gondoltuk, hogy ezt meg kell lépnünk” – mondta Barta Ágnes a Telexnek. A színésznő azt is hozzátette, hogy a tavaly történt baleset, amikor két színész súlyosan megsérült, nagy lelki törést okozott bennük.

„Ha elüt egy embert az autó, az szörnyű, de ha mások ezt karba tett kézzel nézik, és ott hagyják az út szélén, az igazi tragédia. És én azt gondolom, hogy ebben az esetben ilyesmi történt” – folytatta a színésznő, aki szerint ők többször is elmondták a problémáikat. A végén viszont már úgy érezték, mostohagyerekké váltak a Vidnyánszky Attila vezette társulatukon belül, csak azért, mert más a véleményük.

A színészpár elmondta, hogy pályakezdőként nagy lehetőségnek tartották a Nemzetit, ahol színészlegendákkal dolgozhattak együtt, ám hamar úgy érezték, egyfajta politikai szűrőn keresztül nézik őket.

„Több kollégát nagyon tisztelünk ott, de vannak, akikkel már nem tudunk többé közösséget vállalni. Sem emberileg, sem szakmailag. Mostantól az egyik legnagyobb feladatom az lesz, hogy ne úgy határozzam meg magam, mint a Nemzeti egykori tagját, és azt sem akarom, hogy ezután még évekig kelljen arra a kérdésre válaszolnom, hogy milyen hatással volt az életemre Vidnyánszky Attila”- mondta Barta Ágnes.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés