ACNEWS

Szívszorító, amit a verőcei tragédiában elhunyt lány apja mondott

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Szinte biztos, hogy a hajó tulajdonosa, az isaszegi fiatalember vezette a motorcsónakot, ami a szállodahajóval ütközött.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews megírta, a motorcsónak vezetője a húgát és a barátait vitte a hullámsírba, amikor ittasan nekivezette járművét a Dunán felfelé haladó svájci szállodahajónak. Adrián, a kishajó kapitánya szomszédja és egyben jó barátja volt Berki Boglárkának (20), aki szörnyethalt a balesetben.

Hogy haragszom-e Adriánra? Megvárom, amíg hivatalos tájékoztatást kapok arról, hogy ki a felelős a lányom tragédiájáért. Addig nem mondok erről semmit – válaszolta az AcNews kérdésére az elhunyt Boglárka édesapja. – Úgy volt, hogy a következő alkalommal én is elmegyek Bogiékkal hajózni. De sajnos erre már soha nem kerülhet sor.”

Bogi vőlegénye, V. Márton szintén a tragikus sorsú motorcsónakban ült, az ütközés során ő is a folyóba zuhant. Holttestét csak öt nappal később, kilométerekkel lejjebb, Vác és Sződliget között tegnap találták meg.

„Több száz embert várunk holnap délután Bogi temetésére. Úgy tudom, nagyon sok iskolatársa jön el Szegedről, hogy végső búcsút vegyen tőle” – mondta az AcNews-nak az Isaszegen élő Berki Melinda.

A szállodahajó kapitánya a mai napig nem kért bocsánatot a történtek miatt. Ugyanis a 110 méteres hajó vezetője érzékelte az ütközést, de nem állt meg, hogy segítsen. Emiatt a Budakörnyéki Járásbíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte, és arra kötelezte, hogy négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben. Ha bebizonyosodik a szállodahajó kapitányának bűnössége, 3 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés