ACNEWS

Verőcei halálhajó: nem pihenhet közös sírban a tragikus sorsú jegyespár

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Boglárkát pénteken katolikus szertartás szerint temetik Isaszegen, dévaványai vőlegénye még nem került elő a hullámsírból.
Hirdetés
Ad image

Gyászol Isaszeg. Három helyi fiatal halt meg a verőcei halálhajón. Az egész város róluk beszél. És arról, hogy pénteken temetik Boglárkát, de a sírban nem nyugodhat együtt a dévaványai vőlegényével. Ugyanis a fiú holtteste még nem került elő. Isaszeg után szűk földút szalad az erdő közepéig. Távoli tanyák sorolnak a sűrűben, végül két egymás mellett álló házhoz érkezünk. Az elsőben élt a tragikus sorsú Boglárka (20), a következőben pedig Diána (28) lakott a bátyjával, Adriánnal (39). Sok éves családi barátság volt az övüké. A két lány együtt nőtt fel, szinte elválaszthatatlanok voltak. Adriáné volt a motorcsónak. Amit vélhetően akkor is ő vezetett, amikor a svájci szállodahajóval ütköztek. Mint azt az AcNews megírta, a kishajó fedélzetén nyolcan utaztak. Bogi és Adrián holttesttét órákkal később a parton megtalálták. Egy olasz állampolgárságú utas kiúszott a szárazföldre, öt fiatalt azonban azóta sem találnak. Melinda összeomlott, amikor a szomszédasszony közölte vele a hírt: Bogi meghalt.

Melinda gondoskodik az utolsó útjára induló lányáról, akit iskolai egyenruhába öltöztet Fotó: AcNews

A második gyermekét veszítette el

– Megpördült velem a világ. Üvöltöttem, vertem az asztalt, vertem a fejemet, hogy ez nem lehet… Hiszen nemrég még beszéltem a lányommal – sírta el magát az édesanyja. – Bogi olyan boldog volt, hogy eljegyezte őt a Marci. Vele járt iskolába, vele álmodozott, hogy a soproni egyetemre mennek tovább. Most pedig Bogi temetésére készülök. Mindjárt indulok a halottasházba, hogy felöltöztessem őt az iskolai egyenruhájába. Ebben kísérjük majd az utolsó útjára. Pénteken délután katolikus szertartás szerint veszünk tőle végső búcsút.” Melinda a lánya szobájába vezet minket. Szabadkozik, hogy semmihez nem nyúlt, minden úgy maradt, ahogy Bogi hagyta. Az ágy mellett egy hatalmas táska a vőlegénye holmiját rejti.

– Azokat majd visszaadom Marci édesanyjának – mondja zavartan Melinda. Aztán a szekrény felé fordul. Mutatja a polcon Bogi kincseit: köveket, kagylókat, karkötőket. Közben elárulja szörnyű titkát. Hogy már a második gyermekét veszítette el. Az elsőt 15 éve még a szüléskor vette el tőle a sors.

Pénteken az isaszegi temetőben délután 5 órakor vesznek végső búcsút Bogitól Fotó: AcNews

Élete végéig őrzi Bogi utolsó szavait

– Bogi volt az én Napsugaram. Csak így szólítottam őt. Életem végéig őrzöm az utolsó szavait. Azt mondta: „Anya, nagyon szeretlek!” mert ha mellettem volt, eltűntek a gondjaim. A naplójában a legutolsó bejegyzés május 15-én ez volt: 1 év, 5 hónap. Ennyi ideje szerették egymást Marcival. Melinda szóba hozza a két másik gyerekét. Rudikát és Izát. A fiú hatodikos. Kemény srác. Nem mutatja a fájdalmát. Iza más… Ő most néz szembe először a halállal. Fél mindentől. Leginkább attól, hogy a szüleit is elveszítheti. Még csak nyolcéves, most a szomszédban játszik. Addig sem gondol a tragédiára.

– Az biztos, hogy Izának pszichológusra lesz szüksége. A temetésre is csak úgy mer eljönni, hogy elkíséri a barátnője. Aki megígérte neki, hogy egy pillanatra sem engedi el a kezét – teszi hozzá az édesanyja. Lapzártánkkor érkezett a hír: szerda délután Vác és Sződliget között megtalálták a 19 éves V. Márton holttestét. További négy embert még mindig keresi a hatóság.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés